Eaters cuomo coach stare 1213

29 november 201214:45

Door Joep Meijsen

Danny Cuomo weg bij Eaters

Geleen Eaters en coach Danny Cuomo gaan uit elkaar. Daartoe is besloten na een gesprek tussen de coach en het bestuur van de regerend landskampioen.

Volgens het bestuur is geen chemie meer tussen de spelersgroep en Cuomo. De teleurstellende seizoenstart van de ploeg speelt ongetwijfeld ook een rol. Het seizoen van Eaters kende tot nu toe vooral teleurstellingen, met als belangrijkste uitzonderingen een deel van het optreden in de Continental Cup en de plaatsing voor de halve finale van de beker ten koste van Heerenveen.

De nederlaag van afgelopen dinsdag in Eindhoven in de halve finale was mogelijk de druppel die de emmer deed overlopen in Geleen. Ook assistent-coach Marcel Houben neemt afscheid van de club. Eaters moet komend weekeinde weer aan de bak met twee wedstrijden en heeft voor dinsdag de belangrijke tweede halve finalewedstrijd tegen Eindhoven op het programma staan. Andy Tenbult neemt de taken van trainer-coach over tot er een permanente oplossing is.

De in de Nederlandse eredivisie bijzonder ervaren Danny Cuomo begon eerder dit jaar als opvolger van Chris Eimers bij Eaters. Eimers had Eaters net naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis geleid, waardoor Cuomo te maken kreeg met een hoog verwachtingspatroon en een kwalitatief mindere selectie. Die ontwikkeling werd nog versterkt door veel blessureleed in het seizoen tot nu toe.