Archieffoto Jonne de Bonth tijdens Thialf Ice Hockey Cup
Archieffoto Jonne de Bonth tijdens Thialf Ice Hockey Cup — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl)

24 oktober 202009:08

De Bondt bezorgt Trappers oefenzege

Tilburg Trappers heeft het oefenduel van vrijdagavond uit bij Herne met 2-3 gewonnen. Jonne de Bonth scoorde twee minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Het was een ontmoeting tussen twee verre van complete ploegen. Herne trad met maar dertien veldspelers aan, terwijl Tilburg het moest doen zonder Ryan Collier, Floris van Elten, Boet van Gestel, Delaney Hessels, Ties van Soest en Danny Stempher en zestien veldspelers.

Trappers kwam via een treffer van Tijn Jacobs al vroeg in het duel op voorsprong. Voor zo'n 250 toeschouwers was het de nieuwe import van Herne, de 23-jarige Canadees Colton Kehler die vroeg in de tweede periode voor de gelijkmaker zorgde. Kehler speelde op het hoogste jeugdniveau in Canada en de afgelopen twee jaar in de Canadese universiteitscompetitie.

Halverwege het duel was het Denis Fominych, geboren in Kazachstan en al jaren een vaste waarde in de Oberliga, die profiteerde van een straf tegen Kevin Bruijsten om zijn ploeg via een powerplaytreffer op voorsprong te zetten.

Tilburg kwam via Bartek Bison twaalf minuten voor tijd weer langszij, waardoor De Bonth met nog 1.53 minuten op de klok het winnende doelpunt kon scoren. Tilburg Trappers deelde de speeltijd tussen doelmannen Ruud Leeuwesteijn en Ian Meierdres, terwijl aan de kant van Herne de 20-jarige Jonas Neffin de hele wedstrijd in het doel stond.

De volgende oefenwedstrijd voor Tilburg staat voor 30 oktober op het programma als de selectie van Bo Subr op bezoek gaat bij nieuwkomer in de Oberliga Nord Diez-Limburg.