Ed Denbosch Utrecht 211109

26 januari 202215:11

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

De competities beginnen dit weekend

Na de persconferentie van gisterenavond is er weer meer duidelijk geworden over de mogelijkheden voor de sport na de lockdown. Competitieverband buiten de vereniging is weer mogelijk en daar spelen we als IJshockey Nederland op in door direct vanaf vrijdag weer onze competities op te starten.

Voor de eredivisie en de eerste divisie is een aangepast schema opgemaakt en alle andere competities gaan verder met de planning, zoals deze bij aanvang van de competities is opgesteld. Dat betekent dat de planning, zoals gepubliceerd weer opgepakt kan worden.

Wat gebeurt er met de wedstrijden die niet gespeeld zijn geweest?

Alle wedstrijden die in de lockdown niet zijn gespeeld, worden beslist volgens de volgende regels:

  • De uitslag van de eerstvolgende te spelen competitiewedstrijd of wanneer dit niet mogelijk is, de uitslag van de al eerder gespeelde competitiewedstrijd tussen de beide teams in de betreffende competitie zal dubbeltellen.
  • Mocht dit niet mogelijk zijn doordat beide wedstrijden in de lockdown hebben plaatsgevonden, wordt er gezocht naar een oplossing voor een van de wedstrijden. Lukt dit niet na zullen beide wedstrijden een uitslag van 0-0 kennen.
  • Uitzondering hierop zijn de eredivisie en de eerste divisie.
  • Alle U13-wedstrijden en U13-toernooien blijven zoals gepland staan. Hiervoor is geen reglement nodig.
  • Alle U11-/U9-toernooien worden gepland. Hiervoor is geen reglement nodig.
  • Uiteraard worden we allen nog steeds geconfronteerd met positief geteste spelers binnen de vereniging en binnen teams. Uitgangspositie hierbij is dat getracht moet worden een volwaardig team op te stellen om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Mocht het niet lukken om een volwaardig team samen te stellen, dan zal de wedstrijd niet opnieuw worden vastgesteld. Het team dat niet geen volwaardige bezetting kan samenstellen, en daarom afzegt, zal de wedstrijd reglementair met 5-0 verliezen.

22.00 uur of niet?

Er is ook wat onduidelijkheid ontstaan over de sluitingstijd van 22:00 uur. Deze geldt niet voor de sport. Er mag ook gesport worden na 22:00 uur, zowel wedstrijden als trainingen. Echter, na 22:00 uur mag er geen publiek meer aanwezig zijn en moet de horeca sluiten. Dus na 22:00 uur wel sporten, maar niet kijken. Ook blijven de maatregelen, zoals coronatoegangsbewijs, mondkapjes en 1,5 meter afstand bestaan. Voor protocollen verantwoord sporten verwijzen we naar de site van NOC*NSF zie Link. Ook kun je kijken naar de FAQ van NOC*NSF zie Link.

De maatregelen die we als IJshockey Nederland hebben genomen zijn niet altijd populaire maatregelen. Ons uitganspunt is daar waar we weer kunnen spelen, moeten we weer zo spoedig mogelijk gaan spelen. We blijven hierbij streven naar een uiteindelijke competitieafsluiting met kampioenen en eventuele promoties en degradaties. We gaan ervan uit dat iedereen positief aansluit op de regelgeving en alles geeft om onze sport weer op de kaart te zetten. Het blijft natuurlijk alert zijn op ontwikkelingen en besluiten van de regering. Blijf voorzichtig, houd je aan de regels en blijf gezond.

Met vriendelijke groet,
IJshockey Nederland

Theo van Gerwen
Director (CEO)