Dalhuisen Poprad
— © HK Poprad/Matej Vasičák

16 november 202007:10

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Dalhuisen aan kop in Slowakije

Mike Dalhuisen en HK Poprad zijn de nieuwe koplopers in Slowakije, Tilburg liet in de Oberliga Nord de kans op de koppositie liggen met een nederlaag bij Hannover Scorpions, de Nederlandse vrouwen van SDE in Zweden deden goede zaken met twee overwinningen en ondanks verlies op zondag is bondscoach Doug Mason met zijn Oostenrijkse club topscorer. DĂ© Maandag praat je in een keer bij.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers verloor zondagavond de uitwedstrijd bij Hannover Scorpions met 3-1 en verspeelde daarmee de kans de koppositie in de Oberliga Nord over te nemen. De ploeg van Bo Subr kwam via een treffer van Ties van Soest na een doelpuntloze eerste periode weliswaar op voorsprong, maar zag Scorpions in het tweede deel van de wedstrijd hard terugkomen. Mario Valery Trabucco zorgde voor de gelijkmaker en nog voor het tweede rustsignaal was het Christoph Koziol die zijn ploeg op voorsprong zette. In het spannende duel was het een minuut of zes voor tijd Robert Peleikis die de marge verder vergrootte.

Tilburg Trappers II

Trappers staat nu met acht punten uit vier wedstrijden op de tweede plaats van de ranglijst, op drie punten van Scorpions. Nieuwkomer Herforder EV staat in punten gelijk met Tilburg. Die ploeg haalde op zondag een punt in Leipzig, waar uiteindelijk in overtime werd verloren. Het waren direct ook de eerste twee punten voor de IceFighters in de nog jonge ijshockeyjaargang. Saale Bulls Halle haalde in Erfurt slechts een punt en verloor na penaltyshots en staat nu na vier wedstrijden op zeven punten, net als Hamburg Crocodiles. Een opvallende uitslag op de zondag was de 2-5 zege van Diez-Limburg bij Herner EV. Oud-Beneliga-spelers Thomas Matheson (twee goals) en RJ Reed (een goal, twee assists) leverden een belangrijke bijdrage aan de zege. Oud-Eredivisie-speler Kevin Lavallee had ook een goal en twee assists.

Tilburg Trappers III

Trappers speelt ook de komende weken onder invloed van de Nederlandse coronabeperkingen geen thuiswedstrijden. In Duitsland is inmiddels duidelijk dat daar de komende weken nog geen publiek toegelaten zal worden. In december wordt in beide landen verder gekeken wat mogelijk is. Tilburg komt volgende week slechts een keer in actie. Op zondagavond staat een uitwedstrijd bij Herner EV op het programma.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad blijven winnen. Afgelopen zondag werd een 4-1 zege geboekt op Slovan Bratislava, waardoor de ploeg de koppositie in de Tipos Extraliga overneemt. Dalhuisen had een assist op het openingsdoelpunt van de wedstrijd van Lukas Handlovsky, die twee keer scoorde in het duel. David Skokan en Marcel Hascak verzorgden de andere doelpunten van Poprad, dat na een periode van quarantaine bezig is aan een indrukwekkende serie overwinningen. Komende dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, een uitduel bij Banska Bystrica.

Nederlandse vrouwen

De Nederlandse vrouwen van SDE op het hoogste niveau in Zweden kenden een sterk weekeinde. Op vrijdag werd een 5-2 overwinning geboekt op koploper Lulea HF. De Nederlanders speelden hierbij een belangrijke rol. Kayleigh Hamers, Maree Dijkema en Savine Wielenga kwamen allemaal tot scoren in het duel. Een dag later volgde een 5-3 overwinning op MODO Hockey, inclusief een doelpunt van Wielenga. Door de zeges staat de ploeg met 20 punten uit 16 wedstrijden nu op 20 punten wat goed is voor de zevende plaats. Minder succes was er voor Göteborg van Esther de Jong. De ploeg pakte op zaterdag een punt in een overtime-verlies tegen Leksands en ging op zondag met 6-0 onderuit bij Brynas.

Doug Mason

Bondscoach Doug Mason is met Moser Medical Graz99ers de koploper in de Bet-At-Home Ice Hockey League, de multinationale competitie met Oostenrijk als basis. Vrijdag werd met 5-4 gewonnen van Bratislava Capitals, terwijl op zondag een 5-2 nederlaag werd geleden bij Hydro Fehervar uit Hongarije. Bij Bratislava stond oud-Flyer Adam Bezak in de opstelling, maar hij bleef puntloos. De Friese publiekslieveling kwam tot nu toe zes keer in actie voor zijn nieuwe club en scoorde twee doelpunten.