Nardo Nagtzaam Peiting

26 oktober 202007:06

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Drieklapper voor Nagtzaam

In DĂ© Maandag vandaag aandacht voor de vierpuntenwedstrijd van Nardo Nagtzaam tegen FĂĽssen, verder nog aandacht voor de zege van Trappers in Herne, de Nederlandse vrouwen in Zweden en de overige oefenwedstrijden in de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers won vrijdag de oefenwedstrijd in Herne met 2-3. Tijn Jacobs, Bartek Bison en Jonne de Bonth waren de doelpuntenmakers voor de Brabantse deelnemer aan de Oberliga Nord. Coach Bo Subr toonde zich verheugd over het feit dat er publiek bij de wedstrijd mocht zijn. 'Er waren er 248, zie ik op het wedstrijdformulier. En dat is beter dan nul. Nu was er tenminste nog een beetje sfeer, al was het niet te vergelijken met andere wedstrijden die we hier gespeeld hebben en waarbij zo'n 3000 mensen op de tribunes zaten', zegt hij tegen Brabants Dagblad.

Tilburg Trappers II

Trappers blijft rekenen op een seizoenstart in het weekeinde van 6 november. Tilburg speelt dan door een omzetting in het speelschema twee uitwedstrijden. Vorige week dreigde de club even helemaal niet meer te mogen trainen vanwege de coronamaatregelen van de regionale Veiligheidsregio. Die maatregel is echter inmiddels van tafel en Trappers kan nu in kleine groepjes weer trainen en hoopt nog altijd op een uitzondering om zo gewoon groepstrainingen te kunnen afwerken.

Nardo Nagtzaam

Het EC Peiting van Nardo Nagtzaam boekte een bijzonder ruime 0-6 overwinning in de oefenwedstrijd tegen FĂĽssen. De Nederlander had met drie goals en een assist een flink aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Peiting begint het nieuwe Oberliga-seizoen op 6 november met een uitwedstrijd bij Memmingen Indians. Op zondag ontvangt de club van Nagtzaam Riessersee.

Vrouweninternationals

Het was geen topweekeinde voor de Nederlandse vrouwen die uitkomen op het hoogste niveau in Zweden. Op zaterdag verloor SDE met 5-0 bij Brynas, terwijl de ploeg op zondag na een shootout met 2-1 onderuitging bij Leksand. Julie Zwarthoed scoorde op de powerplay de enige treffer van het weekeinde namens haar ploeg. Göteborg kwam één keer in actie, maar verloor met liefst 0-10 van HV71.

Oberliga Nord I

Behalve Tilburg, speelden ook andere ploegen in de Oberliga Nord oefenwedstrijden, al gingen niet alle ontmoetingen door. Op vrijdag verloor Rostock Piranhas na penaltyshots met 4-3 van het een niveau hoger spelende Lausitzer Füchse. Hamburg won in een onderonsje in de Oberliga Nord met 6-3 van Leipzig, Erfurt ging met 3-2 na penaltyshots ten onder tegen Selb, Krefeld was met 0-2 te sterk voor de aanstaande nieuwkomer Hammer Eisbären en Herford was met 9-0 te sterk voor Salzgitter icefighters, dat op een lager niveau speelt.

Oberliga Nord II

Op zaterdag was er opnieuw winst voor Hamburg op Leizpig, deze keer was dit na penaltyshots (4-5). Gisteren was er een knappe 2-3 zege van Herner EV op het hogser spelende Bad Nauheim, maar verloor Herford met 3-2 van het dit jaar in de regionalliga spelende Essen. Hamm wist wel met 3-5 te winnen van Ratingen, terwijl er nederlagen waren voor Erfurt, 1-4 tegen Selb, en Rostock, 0-4 tegen Crimmitschau.