Mitch Bruijsten scoort tegen Krefeld
Mitch Bruijsten scoort tegen Krefeld — © Arie Leeuwesteijn

23 november 202007:15

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Monsterzege Trappers in Herne

Tilburg Trappers boekte zondagavond in Herne een stevige overwinning, mede dankzij twee powerplaygoals van Kevin Bruijsten. Mike Dalhuisen en Poprad heroverden in Slowakije de koppositie, Doug Mason won met Graz opnieuw en blijft aan kop en de Nederlandse vrouweninternationals kwamen elkaar tegen in Zweden en SDE won het onderonsje.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers boekte in een op papier lastige uitwedstrijd bij Herne een buitengewoon ruime 1-7 zege en heeft daarmee minder verliespunten dan de nummers Ă©Ă©n en twee op de ranglijst in de Oberliga Nord. Kevin Bruijsten had twee goals en een assist, Mickey Bastings een goal en twee assists, terwijl ok Alexei Loginov, Diego Hofland, Tijn Jacobs en Reno de Hondt tot scoren kwamen. Danny Stempher had drie assists. Patrick Asselin scoorde het enige tegendoelpunt.

Tilburg Trappers II

Tijdens de wedstrijd liep Jordy Verkiel wel op tegen een game misconduct na een vechtpartij met Colton Kehler. Verkiel mist daardoor de volgende wedstrijd van Trappers. Ook zijn tegenstrever mag een wedstrijd uitzitten na een gelijke straf. Beide goals van Kevin Bruijsten vielen op de powerplay, de eerste twee treffers met een man meer op het ijs dit seizoen voor Tilburg Trappers.

Tilburg Trappers III

Tilburg Trappers is daarmee nu de nummer drie op de ranglijst met 11 punten uit 5 wedstrijden. De twee teams uit Hannover, Scorpions (13) en Indians (12) staan boven Trappers. Maar hebben allebei een wedstrijd meer gespeeld dat de Nederlandse deelnemer op het derde niveau in Duitsland. Hamburg Crocodiles staat er qua verliespunten overigens op de vierde plaats nog iets beter voor. De ploeg uit de Duitse havenstad heeft 10 punten uit vier wedstrijden.

Oberliga I

Dat Crocodiles won met 7-4 van Herforder EV. Dennis Reimer en Dominik Lascheit scoorden ieder twee keer, Michal Bezouska had een goal en vier assists. Hannover Scorpions verspeelde een punt bij TecArt BlackDragons door pas in overtime te winnen (3-4). Het winnende doelpunt werd gescoord door Mario Trabucco. Hannover Indians won met 4-8 in Krefeld, Leipzig was thuis met 5-2 te sterk voor Diez-Limburg en Hammer Eisbären kopte Rostock met 4-3.

Oberliga II

Brett Bulmer van Hannover Indians is met 8 goals en 4 assists vooralsnog de topscorer van de Oberliga Nord. Hij heeft een punt meer dan Mario Trabucco van Scoprions en Parker Bowles van Indians.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen had een assists en een +3-rating in de 2-5 zege van HK Poprad tegen Nové Zámky in de Tipos Extraliga. Het was een belangrijke wedstrijd, want de tegenstander was de koploper in de competitie. Door de zege heeft Poprad de leiding op het hoogste niveau in Slowakije weer overgenomen met 29 putnen uit 12 wedstrijden. Door coronaperikelen is de stand overigens behoorlijk vertekend. Zo heeft Nové Zámky twee punten minder, maar drie wedstrijden meer gespeeld, terwijl HK Nitra ook twee punten minder heeft, maar juist weer een ontmoeting minder op het ijs heeft gelegd.

Doug Mason

Doug Mason en Graz99ers wonnen met 3-1 van Steinbach Black Wings en handhaaft zich daarmee aan de kop van de Bet-At-Home Ice Hockey League. Mason en zijnj ploeg hebben nu 28 punten uit 13 wedstrijden. Belangrijkste achtervolger in het Hongaarse Hydro Fehervar, dat vier punten minder heeft.

Vrouweninternationals I

Op zaterdag stonden de ploegen van Esther de Jong (Göteborg) en Maree Dijkema, Kayleigh Hamers, Savine Wielenga en Julie Zwarthoed (SDE) tegenover elkaar op het hoogste niveau in Zweden. Het werd een 1-4 overwinning voor SDE, waarbij Savine Wielenga twee keer scoorde, waaronder een keer in de dubbele powerplay en ook Hamers het vizier een keer op scherp had staan.

Vrouweninternationals II

Op zondag was er voor Esther de Jong en Göteborg een 0-2 nederlaag tegen AIK, terwijl SDE met 2-1 onderuit ging bij HV 71. SDE staat nu op een gedeelde zesde/zevende plaats met MODO Hockey met 23 punten. Göteborg staat nog onderaan de ranglijst en verzamelde in 18 wedstrijden pas twee punten.