Ivan Muso van Amsterdam Tigers is gevaarlijk voor het doel van Zoetermeer Panters
Ivan Muso van Amsterdam Tigers is gevaarlijk voor het doel van Zoetermeer Panters — © Robert Bos (Flickr)

28 september 202006:46

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Overwinningen, een debuut en een halve finale

De maatschappij is nog lang niet zoals het was, maar de rubriek Dé Maandag keert vanaf deze week wel terug. De wekelijkse terugblik op een weekeinde van wedstrijden en wat verder ter tafel komt. Met in deze editie een zege voor Zoetermeer, Utrecht, Eindhoven en Tilburg. Het debuut van Adam Bezak, winst en verlies voor Doug Mason en een halve finaleplek voor Mike Dalhuizen.

Amsterdam - Zoetermeer 3-4

Thomas Borgman scoorde twee keer namens Zoetermeer Panters dat bij Eerste Divisieclub Amsterdam een nipte 3-4 zege boekte. De international scoorde met nog dertien minuten te gaan in het duel het winnende doelpunt, nadat Donnie Pohlman nipt eerder juist voor de 3-3 had gezorgd.

Amsterdam kwam via een goal van Lucca van de Genugten al vroeg op voorsprong en die stand bleef lang op het scorebord staan. Het duurde tot de openingsfase van de tweede periode voordat Borgman met zijn eerste van de avond voor de gelijkmaker zorgde. Ferenc Kocsis zette Panters na 34 minuten spelen voor het eerst op voorsprong, maar oud-international Michael Mackie-Kwist bracht de stand al snel weer in evenwicht.

In de openingsminuut van de slotperiode was het Joy Turpijn die Panters voor de tweede keer op voorsprong zette, waarmee de ontknoping van het duel in gang werd gezet. Bij Amsterdam kreeg Jamie Missler de start, in het doel van Zoetermeer stond Tomislav Hrelja, die afgelopen seizoen niet in actie kwam en daarvoor in Den Haag en Nijmegen speelde. Ook Boris Coehorst, vorig jaar Antwerpen, stond in de opstelling van Panters.

Andere uitslagen Eerste Divisie

Utrecht Dragons won de oefenwedstrijd tegen Dordrecht Lions met 5-8. Eindhoven Kemphanen was tijdens de Open Dag van Breda Yeti's met 3-9 te sterk voor de tegenstander, terwijl het vernieuwde Eerste Divisie-team van Tilburg Trappers met 1-3 te sterk was voor Leeuwarden. Komend weekeinde brandt de competitie in de Eerste Divisie los.

België

In België oefende Mechelen op zaterdag tegen Herentals met een 4-5 eindstand als gevolg. De Nederlandse international Nick Verschuren en oud-international Akim Ramoul, beiden vorig jaar nog in Geleen, scoorden ieder twee keer voor Herentals. Een dag later was er nog een oefenwedstrijd voor Hyc, dat deze keer Leuven Chiefs ontving en met 4-3 won. Verschuren had in dit duel een goal en een assist, terwijl Mitch Morgan twee keer tot scoren kwam.

Oostenrijk

Bondscoach Doug Mason begon afgelopen weekeinde met de competitie en slaagde er met zijn team in één van de twee wedstrijden te winnen. Het openingsduel tegen het Hongaarse Fehervar werd op vrijdagavond met 6-4 gewonnen, maar de uitwedstrijd bij Linz op zondag ging met 2-0 verloren. Ex-Flyer Adam Bezak maakte zijn debuut voor Bratislava Capitals, maar verloor met 2-7 van de Capitals uit Wenen. Bezak had een schot op doel en twee strafminuten.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen speelt met HK Poprad in Slowakije op dit moment om de Tipsport Kaufland Cup. Afgelopen week plaatste de ploeg zich voor de halve finales door HC 07 Detva in twee duels te verslaan. Het eerste duel werd met 4-0 gewonnen en het tweede duel bleef steken op 3-3, waardoor Poprad op doelsaldo doorgaat naar de volgende ronde. Het is voor het eerst dat in Slowakije om de Tipsport Kaufland Cup wordt gespeeld.