Guus van Nes in actie voor Quinnipiac
Guus van Nes in actie voor Quinnipiac — © GoBobcats.com

8 maart 202107:25

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: spanning in Tilburg, Dalhuisen nog aan kop, assist Van Nes

Trappers krijgt de komende dagen meer duidelijkheid over de coronasituatie, maar boekte toch progressie op de ranglijst. Guus van Nes pikte een assist op voor Quinnipiac en Mike Dalhuisen handhaafde met HK Poprad de koppositie in Slowakije.

Tilburg Trappers I

De ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Diez-Limburg Rockets werd zondag naar aanleiding van een positief testresultaat bij een sneltest voor corona op het laatste moment afgelast. Het is voor het eerst dat iemand bij Tilburg positief is getest en een wedstrijd van Trappers daardoor niet door kan gaan.

Tilburg Trappers II

De positief gesteste Trapper werd direct onderworpen aan een uitgebreidere test om de besmetting te bevestigen of duidelijk te maken dat het om vals alarm gaat. Ook de andere betrokkenen worden deze week verschillende keren getest om te zien of er eventueel sprake is van verspreiding van het virus. Dan moet ook duidelijk worden of de wedstrijd komende vrijdag bij Saale Bulls Halle doorgaat.

Oberliga I

Het was verder weer een doelpuntrijke namiddag in de Oberliga Nord. Namens Halle wist doelman Sebastian Albrecht wel zijn doel schoon te houden in een 5-0 zege tegen Rostock. Het was de vijftiende shutout voor Albrecht in zijn loopbaan bij Halle. In het duel tussen Hamburg en Leipzig werd in de eerste tien minuten al vier keer gescoord en had de thuisclub een 3-1 voorsprong, die marge werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven: 5-2.

Oberliga II

Het opvallendste resultaat van de zondag was echter voor Herforder EV, de ploeg die het Tilburg vrijdag ook al zo lastig maakte. Tegen koploper Hannover Scorpions werd wel een zwaarbevochten overwinning geboekt: 8-6, een van de zeldzame nederlagen voor de Scorpions dit seizoen. Doelpunten in de laatste twee minuten van Lalonde en Rinke bezorgden Herford de zege, nadat Scorpions eerder in de periode vanuit een 6-4 achterstand was teruggekomen tot 6-6. Rinke had drie goals en twee assists in het duel tegen de club waar hij vorig jaar nog voor speelde.

De andere ploeg uit Hannover, de Indians wonnen met dezelfde cijfers van Hammer Eisbären, terwijl Erfurt een 4-3 zege boekte op Krefelder EV.

Oberliga III

Zonder zelf te spelen kwam Trappers dus in puntpercentage iets dichterbij Hannover Scorpions, het verschil is nu 0,26. Halle volgt op ongeveer dezelfde afstand van Tilburg op de derde plaats. Hamburg is vierde, gevolgd door Erfurt en Herne als de teams die zich rechtstreeks zouden plaatsen voor de play-offs als de reguliere competitie nu zou eindigen.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad hadden zondag overtime nodig om HC Detva de baas te zijn, nadat de ploeg in de slotperiode een 1-3 achterstand goed had gemaakt. Lukas Handlovsky scoorde binnen een halve minuut van het begin van de extra tijd de winnende goal. Poprad blijft met een punt voorsprong de koploper in de Extraliga in Slowakije.

Guus van Nes

Op de laatste dag van het reguliere seizoen werd de serie van acht overwinningen op rij voor Guus van Nes en Quinnipiac Bobcats op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten doorbroken met een 4-3 nederlaag tegen Colgate. Van Nes had een assist op het openingsdoelpunt van zijn ploeg, gescoord door Joey Cipollone. Het is de twaalfde assist en het veertiende punt voor de aanvaller dit seizoen.

Nardo Nagtzaam

Vanwege coronaprotocol kwamen Nardo Nagtzaam en EC Peiting wederom niet in actie.