Stock - sticks en schaatsen
— © Marco Spelten/IJshockey.com

7 december 202007:12

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Tilburg raakt verder achterop

Tilburg Trappers ging opnieuw onderuit in Hannover, deze keer tegen Indians, de eerste serie van drie nederlagen sinds januari 2017. Mike Dalhuisen blijft het met Poprad goed doen op het hoogste niveau in Slowakije, Nardo Nagtzaam had een overwinning en een verliespartij in de Oberliga SĂĽd en de Oranjedames van SDE haalden ook punten afgelopen weeken.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers leed in de Oberliga Nord de derde nederlaag op rij. De ploeg van Bo Subr reisde af naar Hannover voor een confrontatie met de lokale Indians, het was in theorie een thuiswedstrijd voor Tilburg maar vanwege de aanhoudende restricties in Nederland werd deze in het stadion van de tegenstander gespeeld en Trappers ging met 2-4 onderuit.

Tilburg kwam via Giovanni Vogelaar nog wel op voorsprong na iets meer dan acht minuten spelen, maar drie tegengoals in minder dan drie minuten, Pohanka, Bowles en Hein, zetten Indians op voorsprong. Bastings deed kort daarna nog wel iets terug namens de Brabantse formatie, maar daar bleef het qua productie bij voor Trappers in het duel. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord tot Maximilian Pohl tien seconden voor tijd profiteerde van het feit dat Tilburg doelman Meierdres naar de kant haalde.

Kilian van Gorp liep nog tegen een game misconduct op. Vogelaar had een goal en een assist, Kevin Bruijsten twee assists. Door het verlies staat Trappers nu niet meer op een plek die rechtstreeks toegang geeft tot de play-offs, op de zevende plaats zou een voorronde nodig zijn. Wel heeft Tilburg ten opzichte van de ploegen hoger op de ranglijst twee tot drie wedstrijden minder gespeeld.

Tilburg Trappers II

Brabants Dagblad meldt vanmorgen dat het voor het eerst sinds januari 2017 is dat Trappers drie wedstrijden op rij verliest. Captain Mickey Bastings houdt echter het hoofd koel, gezien de vele kansen die de ploeg wel weet te scheppen. 'We moeten nu niet in paniek raken. Dan komt het scoren weer vanzelf.'

Oberliga I

Koploper Hannover Scorpions had geen kind aan Crocodiles Hamburg, 7-1. Toni Wilenius scoorde drie keer en Victor Knaub had twee goals en een assist namens de lijstaanvoerder. Leipzig won na penaltyshots bij Erfurt, 4-5. Hannes Albrecht scoorde de beslissende. Krefeld boekte weer eens een zege, 2-7 bij EG Diez-Limburg. Michael Fomin maakte twee doelpunten. Vijf van de goals van KEV werden gescoord op de powerplay.

Rostock Piranhas klopte nieuwkomer Herforder EV met 5-3. Thomas Voronov had twee goals in dit duel. Vanwege corona ging het duel tussen Halle en Hamm niet door.

Oberliga II

Hannover Scorpions is met 25 punten uit 11 wedstrijden de riante lijstaanvoerder in de Oberliga Nord. Leipzig volgt op vier punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Hannover Indians volgt op de derde plek met 20 uit 10. Onderaan de ranglijst is Hamm nu de nummer laatst, maar de ploeg kwam niet in actie dit weekeinde en speelde tot nu toe pas 7 wedstrijden. Rostock en Krefeld wonnen echter allebei op zondag en passeren de Eisbären derhalve op de ranglijst.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting splitsten het weekeinde. Op vrijdag was er een 5-0 overwinning op Passau Black Hawks. De Nederlander droeg twee assists bij aan de zege. Op zondag was er echter een 3-0 nederlaag tegen Regensburg. Peiting staat nu negende in de competitie met dertien teams met 7 punten uit 7 wedstrijden. Regensburg is de koploper met 30 uit 11.

Mike Dalhuisen

Het HK Poprad van Mike Dalhuisen won twee keer dit weekeinde. Op vrijdag was er een 5-6 zege in overtime op Kosice. Lukas Handlovsky scoorde de winnende goal. Dalhuisen had een assist. Op zondag was er een dikke 9-2 overwinning op Zvolen. Hierdoor versterkt Poprad zijn koppositie op het hoogste niveau in Slowakije met 39 punten uit 17 wedstrijden. HK Nitra heeft vier punten minder.

Doug Mason

Minder goed nieuws was er voor bondscoach Doug Mason, die met Graz99ers in Oostenrijk op vrijdag na penaltyshots met 3-4 verloor van Red Bull Salzburg. Op zondag was er vervolgens een nederlaag in reguliere speeltijd tegen het Italiaanse Bolzano. Die ploeg herovert daardoor de koppositie in de competitie. De ploeg uit Zuid-Tirol heeft evenveel punten als Vienna Capitals, maar twee wedstrijden minder gespeeld. Graz is met 30 uit 18 de nummer drie. Dat zijn wel vier wedstrijden meer dan Bolzano.

Oranjevrouwen

De Nederlandse vrouwen van SDE in Zweden verloren op Sinterklaasavond met 2-8 van Brynas. Julie Zwart hoed scoorde wel een van de goals van de club van de Nederlanders. Op de powerplay verzorgde Kayleigh Hamers een assist. Een dag later was er een 3-1 overwinning op Leksands. Savine Wielenga droeg een assists bij aan de overwinning. SDE blijft daarmee op de zevende plaats van de ranglijst staan met 28 uit 22.