Stock puck aan stick

30 november 202007:09

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Tilburg scoort niet in Hannover

Tilburg Trappers verloren zondag met 2-0 in Hannover en zakt daardoor op de ranglijst van de Oberliga Nord. Nardo Nagtzaam haalde een punt na de quarantaine wegens corona, maar kreeg met nieuwe tegenslagen te maken. Mike Dalhuisen had een goal en een assists in de zege van zijn ploeg, Doug Mason ging stevig onderuit met Graz en verspeelde de koppositie en Kayleigh Hamers scoorde in Zweden.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers verloor zondag de uitwedstrijd bij koploper Hannover Scorpions. Het was de eerste keer dat Tilburg Trappers niet scoren kwam in een wedstrijd sinds de 0-5 nederlaag tegen dezelfde Scorpions op 23 februari van dit jaar, het voorlaatste speelweekeinde van het voortijdig afgebroken seizoen. Trappers zag hoe de ervaren Brett Jaeger, 37 jaar oud en een veteraan van ruim tweehonderd wedstrijden een niveau hoger, de deur op slot hield met 38 saves.

Christoph Koziol scoorde twee keer op de powerplay voor de aanvoerder van de ranglijst in de Oberliga Nord. Hij scloeg in eerste instantie na 26 minuten toe toen Jordy van Oorschot twee minuten moest brommen wegens hooking en vervolgens na een straf tegen Ninho Hessels wegens slashing, twee van de drie straffen die tegen Trappers werden gecalled in het duel. Trappers zelf kreeg vijf mogelijkheden met een man meer op het ijs.

Tilburg Trappers II

Volgens Brabants Dagblad is het de slechtste seizoenstart voor Tilburg sinds de toetreding tot het derde niveau in Duitsland. De beperkingen op trainingen vanwege corona worden gezien als de belangrijkste oorzaak voor het feit dat Trappers pas elf punten verzamelde en pas 20 keer scoorde. 'We proberen het te doen binnen onze mogelijkheden, maar het is erg
lastig voor de jongens. Ze zijn niet meer gewend om duels op het ijs uitte vechten. Hier gaat het in de wedstrijd om, dan heb je minder tijd en ruimte omdat je onder druk wordt gezet', zo wordt coach Bo Subr geciteerd in de krant.

Oberliga Nord I

Ook de andere ploeg in Hannover won, maar Indians had tegen Rostock wel overtime nodig, 5-4. Steven Raabe scoorde de winnende goals en Branislav Pohanka had twee goals. Raphael Joly en Black Dragons Erfurt gaven hun winst tegen Trappers geen vervolg en verloren met 0-1 van Halle. Tatu Vihavainen had het enige doelpunt van het duel. Deze viel in de slotseconde van het duel.

Leipzig had een 6-2 overwinning in eigen huis tegen Krefeld. Maximilian Spöttel scoorde twee keer. Herne tenslotte had een 6-3 overwinning op Diez-Limburg Rockets. Richard Mueller had twee goals in dit duel.

Oberliga Nord II

Door deze ontwikkelingen zakt Tilburg naar de vijfde plaats in de Oberliga Nord met 11 punten uit 7 wedstrijden, evenveel als Saale Bulls Halle en TecArt BlackDragons Erfurt, al heeft die laatste ploeg wel een wedstrijd minder gespeeld. Crocodiles Hamburg, waarvan het duel tegen Hamm werd uitgesteld, heeft 10 uit 5 en zou ook nog over Tilburg heen kunnen wippen.

Hannover Scorpions is met 19 punten uit 8 wedstrijden de koploper in de competitie, gevolgd door stadgenoot Indians (17 uit 8) en IceFighters Leipzig (16 uit 9). Herner EV staat met 14 punten uit 7 op de vierde plek. Diez-Limburg, Rostock Piranhas en Krefeld zijn voorlopig de ploegen die de play-offs helemaal missen.

Nardo Nagtzaam I

EC Peiting en Nardo Nagtzaam keerden zondag na een pauze vanwege corona terug in de competitie. De pleog verloor uiteindelijk in overtime met 4-5 van Selber Wölfe. Florian Ondruschka scoorde in overtime het winnende doelpunt namens Peiting. Nagtzaam droeg een assist bij aan het punt voor zijn ploeg. Peiting staat met vier punten uit vier wedstrijden nu op de negende plaats van de dertien teams tellende Oberliga Süd. Sommige teams in de competitie zitten al op negen punten.

Nardo Nagtzaam II

De ploeg van Nagtzaam kreeg dit weekeinde nieuwe tegenslagen te verwerken. Doelman Andreas Magg, verdediger Tim Rohrbach en de aanvallers Dominic Krabbat, Dennis Krutsch en Tim MĂĽhlegger zijn vooralsnog niet beschikbaar voor selectie. Het vijftal krijgt van hun werkgever geen toestemming meer om te ijshockeyen vanwege besmettingsgevaar. Het quintet werkt bij dezelfde werkgever.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad boekten zondag een 3-4 zege bij HC 07 Detva. Mike Dalhuisen pikte een goal en een assist op in de ontmoeting. Hij scoorde de aansluitingstreffer nadat zijn team in de openingsperiode op een 2-0 achterstand was gekomen en had later een assist op de goals van James Livingston waarmee Poprad vroeg in de slotperiode voor het eerst op voorsprong kwam in het duel.

Door de winst blijft Poprad de trotse koploper op het hoogste niveau in Slowakije, met een voorsprong van drie punten op HK Nitra.

Nederlandse vrouwen

Het SDE van Maree Dijkema, Kayleigh Hamers, Savine Wielenga en Julie Zwarthoed kwam een keer in actie afgelopen weekeinde en hield een punt over aan de ontmoeting met Linköping, 2-1 (OT). Hamers scoorde de enige goal namens haar ploeg.

Het Göteborg van Esther de Jong lees weer twee nederlagen. Op zaterdag was er een 0-6 verlies tegen Modo en een dag later werd het 1-4 tegen Lulea/MSSK.

Doug Mason

Doug Mason leed met Graz een enorme nederlaag tegen Red Bull Salzburg. Op zondag werd het maar liefst 10-2 in het voordeel van de door de energiedrank gesponsorde club. Hierdoor verspeelt Graz 99ers direct ook de koppositie in de competitie, die wordt overgenomen door het Italiaanse Bolzano dat evenveel punten heeft, maar vier wedstrijden minder gespeeld.