Stock - piramide van pucks
— © Marco Spelten/IJshockey.com

14 december 202007:17

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Trappers werkt aan doelsaldo

Tilburg Trappers boekte zondagavond een ruime zege bij Herforder EV en kan weer nadrukkelijk omhoogkijken op de ranglijst in de Oberliga Nord, waarin Hannover Scorpions de soevereine lijstaanvoerder blijft. Mike Dalhuisen verspeelde een punt in Slowakije. De wedstrijd van Nardo Nagtzaam werd kort voor het begin van de wedstrijd afgeblazen.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers boekte zondagavond een souvereine 2-9 zege op Herforder EV. De Brabanders boekten daarmee hun grootste zege van het seizoen tot nu toe en speelden direct ook hun productiefste wedstrijd. Nieuwkomer in de ploeg Ties van Soest had twee goals en een assist, Giovanni Vogelaar scoorde twee keer en Diego Hofland en Jonne de bonth had een goal en twee assists. De meeste punten waren echter voor Reno de Hondt die een goal en vier assist op zijn naam bracht. Mickey Bastings had assists op drie goals, terwijl ook Kevin Bruijsten en Jordy Verkiel het net wisten te vinden.

Trappers leidde na de eerste periode al met 0-2 en bouwde de voorsprong daarna gestaag uit, met de derde periode als de meeste productieve voor de ploeg. Ralf Rinke scoorde voor Herford, terwijl in de slotminuut Kovacs nog een tweede treffer scoorde voor de nieuwkomer in de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers II

Door de overwinning stijgt Tilburg Trappers een plaatsje op de ranglijst in de Oberliga Nord. De Brabanders staan nu vijfde met 17 punten uit 10 wedstrijden. Ze delen deze positie met Saale Bulls Halle. De zege is ook goed voor het doelsaldo van Trappers. De ploeg heeft nu ineens 35 goals op zijn naam, waarmee het team in de middenmoot staat binnen de Oberliga Nord. Hannover Scorpions heeft met 54 goals het vaakst gescoord, maar de koploper in de Oberliga Nord speelde twee wedstrijden meer dan Trappers.

Oberliga Nord I

Door covid-afgelastingen blijft het programma in de Oberliga Nord beperkt. Ook op zondag maar vier wedstrijden. Saale Bulls Halle boekte in eigen hal een 5-1 overwinning op Diez-Limburg. Sergej Stas had twee goals en een assist, terwijl Jannik Striepeke bij de voorbereiding van drie treffers betrokken was. Herner EV maakte korte metten met Hannover Indians. De ploeg haalde de dubbele cijfers en schoot de tegenstander uit de Hanzestad met 10-1 de hal uit. Richard Mueller was met vijf goals en een assist de grote man in de opstelling van Herne. De 38-jarige Duitse-Canadees die ooit voor Duitsland speelde verdubbelde zijn doelpuntenaantal voor het seizoen bijna.

Hannover Scorpions maakte geen fout tegen Krefelder EV. De koploper in de Oberliga Nord won met 4-2. Robert Peleikis had een goal en twee assists.

Oberliga Nord II

Met 31 punten uit 12 wedstrijden is Hannover Scorpions met grote voorsprong de koploper in de Oberliga Nord. De voorsprong op nummer twee Leipzig is 10 punten, al heeft IceFighters een wedstrijd minder gespeeld. Herner EV is met 20 uit 10 de nummer drie. Tot en met nummer zeven is het puntverschil overigens maar 5 punten. Dat betekent dat als Trappers de huidige zegereeks van twee wedstrijden voortzet de komende weken de afstand naar de tweede plaats van de ranglijst prima te overbruggen is. Komend weekeinde heeft Trappers thuisedstrijden tegen Erfurt en opnieuw Herforder EV op het programma staan na wijzigingen in het schema omdat zowel Hamm als Leipzig op dit moment niet in actie komen.

Oberliga Nord III

Duitsland kondigde afgelopen zondag een aanzienlijke aanscherping van de coronaregels aan. Voorlopig blijft de profsport daarbij echter buiten beschouwing. Dat betekent dat de Oberliga Nord mag doordraaien de komende weken. In Nederland worden vanavond nieuwe aanscherpingen verwacht. Welke dat precies zijn, is op dit moment nog onduidelijk, maar er lijkt vooralsnog geen sprake van het terugdraaien van de versoepeling rond topsport van vorige week die het voor Tilburg mogelijk maakt weer wedstrijden in eigen stadion te spelen.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad verloren na penaltyshots van Dukla Trencin en verspeelden daarmee iets van hun voorsprong op de ranglijst op het hoogste niveau in Slowakije. Dalhuisen stond ruim 23 minuten op het ijs en was +1 in het duel waarin zijn ploeg in de tweede en derde periode een 0-2 achterstand goed wist te maken. De voorsprong op HK Nitra daalde door het puntverlies naar vijf punten. Slovan Bratislava staat op negen punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed waardoor de ploeg dichtbij kan komen op de ranglijst. Dat geldt ook voor HKM Zvolen, dan op 11 punten staat en nog drie wedstrijden in de hand heeft.

Nardo Nagtzaam

De wedstrijd tussen EC Peiting van Nardo Nagtzaam tegen Memminger Indians werd kort voor het begin van de wedstrijd afgelast. Aanleiding was een mogelijk positief geval bij Regensburg, de vorige tegenstander van de Indians. In overleg met de Duitse bond werd daarom besloten de ontmoeting uit te stellen. Memmingen wil een quarantaine voor zijn spelers voorkomen en dat geldt ook voor Peiting in het geval van positieve tests te komende week bij Memmingen.