Tilburg Trappers thuis in actie tegen Halle
Tilburg Trappers thuis in actie tegen Halle — © Arie Leeuwesteijn

22 februari 202107:11

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Trappers wint, Dalhuisen wint topper en Wielenga scoort

Tilburg Trappers won voor het eerst dit seizoen van Halle, Mike Dalhuisen won de topper tegen Slovan Bratislava, Nardo Nagtzaam haalde een punt met Peiting, Savine Wielenga scoorde haar achtste van het seizoen en Daniel Sprong was weer een healthy scratch.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers kwam zondag via twee doelpunten in 18 seconden vroeg in het duel op 0-2 achter te staan, maar trok dit in het restant van het duel alsnog recht. Halverwege het duel was de stand al 3-3, met nog een kwartier te spelen scoorde Kevin Bruijsten het winnende doelpunt en Danny Stempher verzegelde de winst in de slotminuut, eindstand 5-3. Giovanni Vogelaar had een goal en een assist, Jonne de Bonth en Reno de Hondt waren ook succesvol. Jannik Striepeke scoorde twee keer voor Halle.

Tilburg Trappers II

Het was de derde ontmoeting van vier tussen Trappers en Halle, de eerste twee onderlinge wedstrijden werden door Halle gewonnen. Het onderlinge doelsaldo is dankzij de marge van twee in het jongste duel nu in evenwicht: 9-9. Het vierde duel in de serie tijdens het reguliere seizoen staat voor 12 maart op het programma.

Tilburg Trappers III

Danny Stempher keerde afgelopen vrijdag terug in de opstelling bij Tilburg na sinds 24 januari de wedstrijden te hebben gemist. In zijn twee wedstrijden dit weekend pikte hij twee goals en een assist op. Trappers won de laatste zes wedstrijden waarin Stempher actief was. Ook eerder in het seizoen miste de aanvaller uit Zoetermeer de nodige wedstrijden. Hij speelde tot nu toe zestien wedstrijden, met 5 goals en 18 assists als statistieken.

Tilburg Trappers IV

Tilburg Trappers heeft maar een korte pauze. De ploeg van Bo Subr komt morgen alweer in actie, dan is Diez-Limburg de tegenstander. In het weekeinde wachten een thuiswedstrijd tegen Herforder EV en een uitwedstrijd in Hamburg.

Oberliga Nord I

Hannover Scorpions komt vanwege corona nog altijd niet in actie, maar verder was er een compleet programma in de Oberliga Nord. Hannover Indians won met 4-6 in Leipzig. Brett Bulmer scoorde vier keer voor de ploeg uit de beursstad. Crocodiles Hamburg klopte Rostock met 4-2. Norman Martens en Dominik Lascheit scoorden ieder twee keer. Erfurt was met 5-4 Herforder EV in overtime de baas en Krefeld verraste Herne in overtime: 4-3.

Oberliga Nord II

Door de zege neemt Tilburg afstand van Halle in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst. Tilburg heeft nu een puntenpercentage van 2,06, tegen Halle 1,84. Vorige week stonden de twee teams nog gelijk. Hannover Indians, Hamburg Crocodiles en Herner EV staan op de andere plaatsen die rechtstreeks toegang geven tot de play-offs.

Daniel Sprong

Daniel Sprong miste opnieuw de wedstrijd van zijn Washington Capitals. De in Amsterdam geboren aanvaller was een healthy scratch in de 4-3 zege op de New Jersey Devils. Het duel op 7 februari tegen Philadelphia was de laatste keer dat hij in actie kwam. Hij was een healthy scratch in de laatste vijf wedstrijden van zijn ploeg. Komende woensdag speelt Washington thuis tegen Pittsburgh.

Nardo Nagtzaam

EC Peiting verloor zondag na een shootout bij Deggendorfer SC, 4-3. Nardo Nagtzaam had geen punten, maar ex-Eindhoven-forward Andrew Schembri wist wel tot scoren te komen voor de tegenstander. De inmiddels 38-jarige Canadees speelt al sinds 2015 in Deggendorf en was behalve voor Eindhoven ook actief voor Zoetermeer Panthers, dat tien jaar geleden korte tijd op het hoogste niveau in Nederland speelde.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad wonnen de topper tegen Slovan Bratislava zondag met een overtuigende 0-4. Dalhuisen had drie schoten op doel en pikte een assist op in het duel, waardoor Poprad zich handhaaft op de eerste plaats van de competitie. Slovan was de nummer drie op de ranglijst.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen van SDE in Zweden verloren zaterdag met 5-2 van HV 71. Savine Wielenga scoorde in de slotfase van het duel wel een van de treffers van haar ploeg. Het was het achtste doelpunt van het seizoen voor de Nederlandse international. Kayleigh Hamers is de topscorer van de ploeg met 24 punten in 35 wedstrijden.