Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21
Tilburg Trappers in actie in een oefenwedstrijd tegen Herne in voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen 2020/21 — © Arie Leeuwesteijn

8 februari 202107:18

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Zegereeks Trappers voorbij, winst Dalhuisen en Oranjevrouwen

Het was code rood op zondag voor Tilburg Trappers, dat naar Herne afreisde en voor het eerst in weken een wedstrijd verloor. Mike Dalhuisen en de oranjevrouwen van SDE boekten zeges, terwijl er verliespartijen waren voor Nardo Nagtzaam en Daniel Sprong.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers verloor voor het eerst sinds 15 januari weer eens een wedstrijd. De manschappen van hoofdcoach Bo Subr verloren de uitwedstrijd bij Herner EV met 3-1. Het was het eerste verlies dit seizoen tegen Herne in drie ontmoetingen en het enige doelpunt van Tilburg Trappers viel pas vijf minuten voor tijd en kwam van de stick van Max Hermens. Na een doelpuntloze eerste periode zette Marcus Marsall de ploeg uit de voormalige mijnwerkersstad op voorsprong, een shorthanded goal van Richard Mueller verdubbelde de score in de slotfase van de tweede periode, waarna Herne via Mike Klingsporn uitliep naar een 3-0 voorsprong.

Tilburg Trappers II

Het was niet makkelijk om Herne te bereiken gisteren vanwege de code rood. Tegen Brabants Dagblad vertelt Bo Subr hierover: 'De snelweg was prima te doen. Als je de snelweg afging, werd het een stuk minder, met soms wel vijf tot tien centimeter sneeuw. Grappig dat de media hier overigens zoveel aandacht aan besteden. Vroeger kondigde het KNMI toch ook geen code rood af bij een klein beetje sneeuw?'

Tilburg Trappers III

Diego Hofland pikte een assist op bij het enige doelpunt van Tilburg Trappers, zijn 42e punt van het seizoen. Na 28 wedstrijden heeft hij 22 goals en 20 assists tijdens zijn tweede seizoen in dienst van Tilburg. Voor Trappers als collectief was het de negende nederlaag van de lopende competitie, waarvan een na de reguliere speeltijd. Het was de vijfde verliespartij in een uitwedstrijd.

Oberliga I

Het was bepaald geen vol programma in de Oberliga Nord. De wedstrijden tussen Krefeld en Herford, Leipzig en Diez-Limburg en Hannover Indians en TecArt Black Dragons gingen door de extreme weersomstandigheden niet door. Dat betekent dat alleen Hammer Eisbären tegen Rostock Piranhas gespeeld werd, met een 3-4 zege voor Rostock als resultaat. Het winnende doelpunt werd een seconde voor tijd gescoord door Lukas Koziol.

Oberliga II

Dat betekent dat Tilburg nog altijd op de tweede plaats staat in de Oberliga Nord met een puntpercentage van precies 2 in 28 wedstrijden. Koploper Hannover Scorpions zit op 2.45 na 29 ontmoetingen. Het in blakende vorm verkerende Saale Bulls Halle is in puntpercentage exact gelijk aan Tilburg Trappers. Rostock, Herford en Hamm zijn op dit moment de drie ploegen die naast een plek in de play-offs grijpen. Leipzig, Erfurt, Diez-Limburg en Krefeld moeten voorronde gaan spelen en Hannover Indians, Hamburg en Herne zijn de drie andere ploegen naast Scorpions, Trappers en Halle die zich direct gaan plaatsen voor de play-offs. De reguliere competitie heeft echter nog lange tijd te gaan. De laatste wedstrijd voor Tilburg Trappers is pas op 5 april uit bij Hannover Indians.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam pakte een assist mee op zondag, maar zag zijn ploeg EC Peiting met 4-2 verliezen bij Starbulls Rosenheim, de nummer drie van de competitie. Peiting is de afgelopen weken echter opgerukt naar de zevende plaats in de dertien teams tellende Oberliga Süd en heeft uitzicht op Deggendorfer SC en Höchstadter EC, de twee ploegen die zich wel rechtstreeks zouden plaatsen voor de play-offs als de competitie vandaag eindigde.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad boekten zondag een forse zege op Liptovsky Mikulas, 1-11. Dalhuisen stond bijna 20 minuten op het ijs, had vijf schoten op doel, verbeterde zijn plus/minus met 2 en pikte de zeventiende assists van zijn lopende seizoen op. Poprad blijft door de overwinning de nummer een op de ranglijst op het hoogste niveau in Slowakije, al heeft Zvolen evenveel punten en kan Slovan Bratislava nog langszij komen.

Daniel Sprong

Daniel Sprong en de Washington Capitals speelden zondag een vroege middagwedstrijd die live werd uitgezonden op NBC en dus op een voor Nederlanders plezierig tijdstip werd gespeeld. Sprong stond 9 minuten en 52 seconden op het ijs, maar niet bij goals of tegengoals. Washington verloor de ontmoeting uiteindelijk met 4-7, waarbij Scott Laughton zijn eerste NHL-hattrick scoorde.

SDHL

Het Göteborg van Esther de Jong speelde zondag op het hoogste vrouwenniveau in Zweden tegen het SDE van Kayleigh Hamers, Maree Dijkema, Julie Zwarthoed en Savine Wielenga. Het werd uiteindelijk 4-3 in het voordeel van de ploeg met de meeste Nederlanders. Savine Wielenga scoorde het derde doelpunt van haar team, Julie Zwarthoed had een assist op het winnende doelpunt van Megan Eady en ook Maree Dijkema pikte een assist op in het duel.