Nardo Nagtzaam Peiting

15 februari 202106:58

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Zes punten voor Nagtzaam, Trappers comeback, drie assists Van Nes

Diego Hofland scoorde twee keer namens Tilburg in een comeback-zege op Leipzig, Nardo Nagtzaam had twee goals en vier assists in de zege van zijn club Peiting, Guus van Nes had drie assists in een monsterzege van Quinnipiac en alle andere gebeurtenissen van het weekeinde op een rijtje in Dé Maandag.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers werkte zondagmiddag in Leipzig een 3-1 achterstand tegen de IceFighters weg en haalde met een 3-5 overwinning de volle buit binnen. Diego Hofland scoorde twee goals, waaronder de aansluitingstreffer kort na het begin van de derde periode en de goal in het lege net waarmee Tilburg de zege uiteindelijk veiligstelde. Giovanni Vogelaar, Max Hermens en Raymond van der Schuit namen de andere goals voor hun rekening.

Tilburg Trappers II

Voor Tilburg Trappers was dit de 21e overwinning in 31 wedstrijden dit seizoen. De ploeg heeft met een puntpercentage van exact 2 nu de tweede plaats op de ranglijst van de Oberliga Nord weer alleen in handen. Diego Hofland scoorde zijn 24e en 25e doelpunt van het lopende seizoen. Hij heeft nu 47 punten in 31 wedstrijden. Bij Trappers ontbrak om verschillende redenen een handvol spelers.

Tilburg Trappers III

In Brabants Dagblad noemde coach Bo Subr de zege in Leipzig 'een goede overwinning', waarbij hij vooral blij was met het spel in de derde periode waarin Trappers scherper speelde, de tegenstander onder druk zette en daardoor ook kansen verzilverde. Tilburg wacht komende vrijdag een uitwedstrijd in Rostock, terwijl voor zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Halle op het schema staat.

Oberliga I

Koploper Hannover Scorpions kwam zondag niet in actie. Het duel bij Herforder EV werd afgezegd vanwege een coronageval in de selectie bij de dit seizoen zo succesvolle ploeg uit de Hanzestad. Rostock Piranhas boekte een zege in overtime bij Krefelder EV. August von Ungern-Sternberg scoorde met zijn tweede goal de winnende treffer. Kyle Beach scoorde in overtime tegen Herne namens Erfurt zelfs zijn derde van de middag om het duel met 3-4 te winnen. Saale Bulls Halle was met slechts dertien spelers afgereisd naar Hamburg en kreeg met 6-2 op de broek. Igor Bacek scoorde drie keer namens Hannover Indians dat EG Diez-Limburg met 7-3 de baas was.

Oberliga II

Hannover Scorpions blijft met grote voorsprong koploper in de Oberliga Nord. De ploeg verloor pas drie keer dit seizoen, verzamelde 77 punten en een puntpercenage van 2,48. Tilburg zit op 62 punten en exact twee, gevolgd door Saale Bulls Halle, dat drie punten minder heeft. Onderaan de ranglijst lijken Rostock, Krefeld en Hamm de play-offs helemaal te gaan missen.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam had een prima wedstrijd namens EC Peiting tegen Lindau Islanders in de Oberliga Süd. De als import spelende Nederlander scoorde zelf twee keer en nam vier assists voor zijn rekening in de uiteindelijke 7-4 overwinning voor zijn ploeg. Nagtzaam heeft nu 17 goals en 26 assists in 26 wedstrijden en is daarmee ruimschoots topscorer van zijn ploeg.

Peiting is inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats van de ranglijst en heeft nu uitzicht op de zesde plaats, die in handen is van Höchstadter EC en die zonder voorronde toegang geeft tot de play-offs. Peiting speelde 26 wedstrijden, waarvan er 11 werden gewonnen.

Guus van Nes

Guus van Nes speelde een belangrijke rol in de monsteroverwinning van Quinnipiac University tegen Colgate Raiders, 9-0. De Nederlandse international had drie assists in het duel waarin acht verschillende spelers tot scoren kwamen. Met twee goals en 11 assists in 22 wedstrijden is Van Nes de nummer zeven op de topscorerslijst van Quinnipiac, dat uitkomt op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten.

Daniel Sprong

Washington Capitals kon zondagavond weer beschikken over een complete selectie, wat ervoor zorgde dat Daniel Sprong een healthy scratch was in het duel tegen de Pittsburgh Penguins. Sprong speelde tot nu toe 10 wedstrijden dit seizoen voor de Washington Capitals, waarin hij twee keer scoorde en een assist voor zijn rekening nam. Washington verloor het duel met 3-6, maar krijgt komende dinsdag al kans op revanche als beide ploegen opnieuw tegenover elkaar staan.

Nederlandse vrouwen in Zweden

Kayleigh Hamers pikte zaterdag twee assists op in de 3-0 overwinning van SDE op MODO Hockey. In de terugwedstrijd een dag later was er opnieuw individueel succes voor de Nederlandse vrouwen in Zweedse dienst. Julie Zwarthoed scoorde, Hamers en Savine Wielenga hadden ieder een assist, maar de ploeg verloor het duel uiteindelijk met 5-2. Het Göteborg van Esther de Jong verloor met 7-1 van Djurgardens. SDE staat zesde in de competite, Göteborg tiende.