Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20
Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20 — © Arie Leeuwesteijn

1 maart 202107:21

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Zevende op rij voor Tilburg, Nagtzaam weer in quarantaine, Dalhuisen onderuit

Tilburg Trapper voerde de druk op koploper Hannover Scorpions verder op met een 2-5 overwinning in Hamburg. Danny Stempher had drie goals. Nardo Nagtzaam zag voor de derde keer dit jaar zijn seizoen onderbroken en Mike Dalhuisen verloor voor de tweede keer op rij.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers breidde de zegereeks uit naar zes wedstrijden op rij met een 2-5 overwinning in Hamburg. Tegen Crocodiles scoorde Danny Stempher drie keer namens de Brabanders, terwijl ook Jonne de Bonth en Diego Hofland doel troffen. Laatstgenoemde had een goal en twee assists voor een namiddag met drie punten.

Trappers gaf de zege vaart met een vlotte openingsfase, in het eerste ruime kwartier van de ontmoeting trof de veelvoudige Oberliga-kampioen al drie keer doel via Hofland, De Bonth en Stempher. Daar zette Crocodiles slechts een treffer tegenover, waardoor de basis werd gelegd voor een soepele zege, die uiteindelijk werd uitgebouwd via treffers in de tweede en derde periode van opnieuw Stempher, die daarmee zijn doelpuntentotaal voor het seizoen verhoogde naar acht.

Voor Diego Hofland was het alweer zijn 28e doelpunt van het seizoen. In de hele Oberliga Nord heeft alleen Diez-Limburg Rockets-aanvaller Thomas Matheson meer goals gescoord dit seizoen. Matheson, in zijn drie seizoenen in Luik bekend als Thomas Cheyne Matheson, behoorde drie seizoenen lang tot de productiefste spelers in de Beneliga.

Trappers komt dinsdagavond alweer in actie. Dan is Krefeld de tegenstander in Stappegoor.

Trappers II

Het was voor Tilburg dus de zesde zege op rij en de veertiende overwinning in de laatste zestien wedstrijden. De laatste nederlaag was juist tegen Hamburg, op 12 februari won Crocodiles met 1-2 in Stappegoor. Het was de derde van vier ontmoetingen tussen deze twee ploegen. Tilburg leidt de seizoensserie met 2-1. Op 16 maart staat de laatste ontmoeting in de reguliere competitie op het programma.

Tilburg verhoogt door de overwinning het puntpercentage naar 2,14, waarmee de ploeg ruim op de tweede plaats van de ranglijst staat.

Oberliga I

In de Oberliga Nord stonden zes wedstrijden op het programma. De nummer drie van de ranglijst, Saale Bulls Halle, won de topper tegen Hannover Indians met 2-3. Kai Schmitz en Kyle Helms scoorden in de slotfase om een 1-2 achterstand om te buigen in een zege. Herner EV was Rostock met 4-2 de baas, Diez-Limburg won de ontmoeting met Hammer Eisbären met 3-5, Erfurt was Herforder EV met 7-3 de baas en Leipzig won nipt met 2-3 bij Krefeld.

Oberliga II

Koploper Hannover Scorpions kwam dus opnieuw niet in actie dit weekeinde. De zege bij Leipzig op 12 februari was de laatste ontmoeting voor de door corona getroffen formatie. Deze week hervat de ploeg echter het seizoen met drie wedstrijden, te beginnen woensdagavond uit bij Leipzig. Door de zegereeks van Tilburg, dat inmiddels vijf wedstrijden meer speelde, neemt de druk op Scorpions toe. De eindranglijst wordt op puntpercentage samengesteld en het verschil tussen Trappers en Scorpions is weliswaar nu nog groot, maar kan snel dalen als Hannover het zware programma de komende weken niet met een eigen zegereeks beëindigt.

Nardo Nagtzaam

Voor de derde keer dit seizoen wordt het schema van EC Peiting, de club van de Nederlander Nardo Nagtzaam, onderbroken door corona. De ontmoetingen van afgelopen weekeinde en die van komende dinsdag zijn afgelast.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad verloren ook het tweede duel dit weekeinde. In eigen Dalhuisen had met huis ging de ploeg op het hoogste niveau in Slowakije met 2-3 onderuit tegen Dukla Michalovce. Dalhuisen stond bijna 20 minuten op het ijs, had drie schoten op doel, maar geen punten.