Hijs Flyers Beneliga Bezak schaats 03 2017

13 juli 201708:59

Door Joep Meijsen

De Tussenstand: Heerenveen Flyers

Heerenveen won vorig jaar bijna alle prijzen en lijkt komend seizoen de topfavoriet voor kampioenschappen en beker. Hoofdsponsor Unis verlengde zijn contract en de ervaren kern van de selectie ligt alweer vast. In de tweede aflevering van de zomerserie De Tussenstand aandacht voor Heerenveen.

Nieuwe spelers: -

Verlengde spelers: Adam Bezak, Tony Demelinne, Sjoerd Idzenga, Pippo Limnell Finocchiaro, Marco Postma, Yan Turcotte, Ronald Wurm.

Vertrokken spelers: -

Nog geen nieuws: Aldo van Aalderen, Valentijn Bouten, Lars den Edel, Mark Hoekstra, Brent Janssen, Ernesto Klem, Rick Neef, Kevin Nijland, Marc Nijland, Jorrit Vos, Niels van der Vossen, Kenny Welles.

Heerenveen won vorig jaar de nationale beker, het Nederlandse kampioenschap en de titel in de Beneliga. Alleen de Ron Bertelingschaal aan het begin van het seizoen werd een prooi voor Geleen. Flyers krijgt overigens komend seizoen kans op revanche voor die laatste prijs.

Belangrijk voor de club is dat hoofdsponsor Unis het contract met Heerenveen halverwege juni met een jaar verlengde, ook werden de meeste sleutelspelers van het succesteam van vorig jaar opnieuw vastgelegd, net als coach Mike Nason. Van de meeste andere namen wordt aangenomen dat ze ook komend seizoen weer uitkomen voor Flyers. De komende periode zal hierover ongetwijfeld meer nieuws naar buiten komen.

Doel: Sjoerd Idzenga keepte vorig jaar de meeste wedstrijden bij Heerenveen en heeft zijn contract bij de club inmiddels verlengd. Daarmee beschikt Flyers voor komend seizoen weer over Ă©Ă©n van de beste goalies in de Beneliga van de afgelopen twee seizoenen.

Defensie: Pippo Limnell en Yan Turcotte kregen vorig jaar veel ijstijd in combinatie met Mark Hoekstra en Niels van der Vossen. In de reguliere competitie incasseerde Heerenveen slechts 42 goals in 22 wedstrijden, het laagste aantal in de Beneliga. De terugkeer van het dominante koppel is dan ook goed nieuws voor Flyers.

Forwards: Flyers heeft het grootste deel van zijn doelpuntenproductie van vorig jaar alweer vastliggen. Bezak, Demelinne, Postma en Wurm schoten samen maar liefst 102 keer raak vorig jaar. Van de drie andere spelers met meer dan tien goals in de Beneliga-campagne is alleen Kevin Nijland (13) nog niet bekendgemaakt. Limnell en Turcotte zijn de andere twee spelers in die lijst. Als het op punten aankomt, zijn zes van de tien topscorers gecontracteerd. Brent Janssen, 38 punten in 29 wedstrijden, is de hoogste speler op de topscorerslijst waarvan nog niet bekend is gemaakt of hij blijft.

Coach: Mike Nason was dé succescoach van afgelopen jaar, is helemaal thuis in Friesland en zwaait ook komend seizoen met de scepter in Heereenveen.