Nl dalhuisen close 1011

28 augustus 201508:02

Deense loopbaan Dalhuisen begonnen

Mike Dalhuisen heeft de afgelopen anderhalve week zijn eerste wedstrijden in het shirt van Esjberg gespeeld. De Nederlandse international debuteerde in de oefenwedstrijd tegen Odense met een assist.

Mike Dalhuisen maakt deze zomer de overstap vanuit Noord-Amerika naar het Europese ijshockey en tekende enkele maanden geleden een contract bij de Deense topclub Esjberg die onder leiding staat van oud-Trappers-coach Mark Pederson. De club opende de oefencampagne op 14 augustus met een 0-5 overwinning op Odense Bulldogs, waarbij Dalhuisen een assists voor zijn rekening nam op de eerste treffer van de wedstrijd, gescoord door Esben Nielsen.

Vier dagen later ging Esjberg Energy in de tweede oefenwedstrijd met 1-0 ten onder tegen Herning Bluefox, maar tegen Lausitzer FĂĽchse werd afgelopen weekeinde wel met 5-3 gewonnen. Dalhuisen scoorde elf minuten voor tijd de vijfde treffer voor Esjberg.De wedstrijd had nog wat meer Nederlandse tintjes. Voormalig Trappers-forward Aaron Lee was twee keer succesvol voor Esjberg, terwijl voormalig Groningen-aanvaller Kevin Lavalee een van de goals van Lausitzer FĂĽchse voor zijn rekening nam.

Afgelopen dinsdag was Aaron Lee opnieuw twee keer succesvol voor Esjberg in een 6-1 zege op Odense. Dalhuisen had een van zijn twee assists in de wedstrijd op een goal van de voormalige Trapper. Dalhuisen liep ook nog tegen een straf van tien minuten op.

Esjberg vervolgt de voorbereiding op het nieuwe seizoen dit weekend met deelname aan de Sweco Hockey Cup in Zweden. Daar treft de club vanavond om 18.00 uur op het Noorse Lillehammer en afhankelijk van het resultaat wordt morgenmiddag om de derde plaats gespeeld of morgenavond om 18.00 uur om de toernooiwinst. Het reguliere seizoen begint op 11 september met de kwartfinale van de Deense beker.