Stock - goaliestick en puck
— © Marco Spelten/IJshockey.com

9 juli 202014:09

Door Joep Meijsen

DEL begint niet voor november

De hoogste Duitse competitie, de DEL, begint het nieuwe seizoen in ieder geval niet voor november. Volgens de oorspronkelijke planning had de liga op 18 september de eerste speeldag moeten hebben.

De liga hoopt dat tegen die tijd weer met publiek gespeeld kan worden. 'De richtlijnen rondom het toelaten van publiek liggen bij het ministerie van Volksgezondheid en wij hebben goede hoop dat hierover een positief oordeel wordt geveld', zo wordt DEL-baas Gernot Tripcke geciteerd. Het is daarna aan de clubs en hallen om te zorgen dat alles op lokaal niveau volgens de regels verloopt.

De DEL houdt vast aan 52 speelronden, maar kort de play-offs in. De eerste ronde wordt in best-of-three gespeeld in plaats van best-of-five. Vanaf de kwartfinales gaat het om een best-of-five in plaats van best-of-seven. Het speelschema wordt pas bekendgemaakt als er een definitieve datum voor de start van de competitie is.

De DEL maakte bekend dat alle veertien de clubs een licentie ontvangen voor het nieuwe seizoen. Dit betekent dat alle clubs overgaan tot een korting van de salarissen met 25 procent om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Niet alle spelers gaan hiermee akkoord. Zo neemt Eisbären Berlin om die reden afscheid van de Amerikanse aanvaller Austin Ortega, die vorig jaar kort voor de play-offs het team kwam versterken en uiteindelijk in acht play-off-wedstrijden tot negen punten kwam.