Ed zoet denbosch 251009

3 september 201516:52

Door Joep Meijsen

Den Bosch breidt selectie uit

Den Bosch Red Eagles verwelkomt enkele nieuwe namen in de selectie voor het team dat gaat deelnemen aan de BeNeLiga. Het daarbij om de broers Marc en Berry Donders en verdediger Evo Suurhoff uit Eindhoven en Ivo Beulen uit Utrecht.

Van de genoemde nieuwkomers is Marc Donders de man met de meeste ervaring in de Eredivisie. De 25-jarige aanvaller uit Tilburg speelde de vier seizoenen in Eindhoven en was ook namens Nijmegen en Tilburg actief op het hoogste niveau in Nederland. Vorig jaar had hij zeven goals en tien assists in 32 wedstrijden.

Zijn 22-jarige broer Berry Donders debuteerde bij Nijmegen in de Eredivisie, maar kwam vorig jaar ook uit voor Kemphanen. In 28 wedstrijden bleef hij puntloos met twaalf assists. Jeugdinternational Evo Suurhoff is oorspronkelijk afkomstig uit Den Bosch, maar was de laatste jaren actief bij CTO/NIJA en het eredivisieteam van Eindhoven. Hij had vier assists in 24 wedstrijden in de Eredivisie afgelopen seizoen.

Ivo Beulen was afgelopen jaar een veelscorende speler in de Promotiedivisie bij Utrecht. In 20 wedstrijden kwam hij tot 28 goals en 25 assists, waarmee hij de nummer vier was op de topscorerslijst van het derde niveau in Nederland.

Den Bosch speelt verder met jongens die afgelopen seizoen al actief waren voor de club, waarvan een deel voor verschillende vertegenwoordigende jeugdteams uitkomt. Andere spelers hebben een verleden in de Eredivisie. Hoofdcoach van de club blijft Leo van den Thillart. Hij kan komend seizoen rekenen op spelers als Remco Knoren, Mark Schra, Chajim Bakker, Bryan van Rossum, Stefan Ophelders, Erwin Ophelders en doelman Thijs van Oosterhout.

Daarnaast maken onder meer Koen van der Pas, Ceaney van Uijtrecht, Luuk Lambregts, Martijn Geerligs, Jerry Kinneging en Justin Evers deel uit van de selectie.