Hijs Eimers Met Baard Maart 2018

15 februari 202120:15

Door Joep Meijsen

Den Haag breekt contract Chris Eimers open

Chris Eimers heeft zijn contract bij Cairox Hijs Hokij Den Haag verlengd tot 2024. Vanwege het wegvallen van het lopende seizoen werd het lopende contract opengebroken en verlengd.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Het contract van Eimers liep oorspronkelijk tot en met het einde van het seizoen 2022/23 en is met een jaar verlengd. De oud-international is sinds 2015 hoofdcoach van de club. In zijn periode bij Hijs Hokij bereikte de club naar eigen zeggen acht finales.

Eimers werd in zijn loopbaan als coach landskampioen met drie clubs. Voor zijn komst naar Den Haag won hij kampioenschappen in Geleen en Nijmegen. Met Hijs Hokij sleepte hij in 2017-18 de landstitel in de wacht. In dat jaar won hij met zijn team ook de nationale beker en het kampioenschap in de Beneliga.

De 48-jarige voormalige bondscoach is blij met de contractverlenging. 'Het is mooi dat mijn contract is opengebroken zodat ik de komende drie jaar bij Cairox Hijs Hokij kan blijven. Dit is echt mijn club geworden. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club in mij heeft. Laten we hopen dat we in september gewoon kunnen starten.'