Wk Tallinn Nederland Polen Ernesto Klem In Duel

12 mei 202120:30

Door Joep Meijsen

Den Haag haalt international Klem binnen

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft international Ernesto Klem gecontracteerd. De 20-jarige verdediger speelde het recentst in Berlijn op het hoogste jeugdniveau in Duitsland.

Klem werd geboren in Den Haag en speelde ook in de jeugd bij die club. Hij debuteerde in het seizoen 2015-16 echter bij Dordrecht Lions in de Beneliga en was daarna op het hoogste niveau in Nederland actief namens Heerenveen. In 2019 maakte hij de overstap naar Berlijn, waar hij in het U20 team van de Eisbären ging spelen. In 17 wedstrijden was hij daar goed voor 1 goal en 3 assists met 28 strafminuten.

In 2019 werd hij geselecteerd voor Oranje voor het wereldkampioenschap in Tallinn en scoorde daar zijn eerste Oranje-doelpunt. Ook tijdens de Olympische Kwalificatie het volgende seizoen was hij een vaste keuze in Oranje. Dat waren vooralsnog de laatste wedstrijden van de Nederlandse mannenploeg.

Klem noemt zijn overgang naar Duitsland een mooie ervaring. 'In Berlijn heb ik vooral discipline ontwikkeld op en naast het ijs. Hard werken en niet opgeven stonden daar centraal. Ik had mijn eigen appartement dus naast het trainen moest ik ook koken, wassen en ga zo maar door. De volwassenheid die ik daar heb ontwikkeld wil ik ook weer vertalen naar mijn spel op het ijs.'

Lees meer op de website van Den Haag >>>