Bulldogs vs Eaters 2018 kans Ramoul

4 maart 201808:37

Door Joep Meijsen

Den Haag naar halve finale; Luik op voorsprong

Den Haag bereikte zaterdagavond als eerste ploeg de halve finales van de play-offs in de Beneliga. In Leuven won het team van Chris Eimers het tweede duel in de serie met 4-6. Luik kwam in de serie tegen Geleen zaterdag op voorsprong door in eigen huis met 4-0 te winnen.

Chiefs Leuven - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag blijft op schema om ook de derde hoofdprijs van het seizoen te kunnen winnen. Op vrijdag werd thuis al met ruime cijfers gewonnen van Leuven en de klus in de best-of-three werd zaterdag afgemaakt met een 4-6 zege in Leuven. Voor ruim driehonderd toeschouwers werd het een doelpuntrijk duel, waarin Den Haag al in de eerste tien minuten van de wedstrijd uitliep naar een 0-3 voorsprong via Raymond van der Schuit, Stace van Bentem en Maurice van der Schuit.

Leuven deed via Marco Piro later in de periode nog iets terug, maar in de loop van de tweede doorgang was het Oliver Pataky die de marge weer op peil bracht, alvorens Eric Springer de stand op 2-4 bracht. Aan het begin van de slotperiode leek het nog even spannend te worden toen Oscar Delbrassine voor de Leuvens aansluitingstreffer zorgde, maar via goals van opnieuw Raymond van der Schuit en Oliver Pataky nam Den Haag direct weer afstand. Rino Dhondt bracht daarna de 4-6 eindstand op het scorebord.

Voor Leuven is het seizoen in de Beneliga voorbij, Den Haag is door naar de halve finale.

Luik Bulldogs - Laco Eaters Geleen

Doelman Tom Prodi pakte namens Luik de shutout in de eerste wedstrijd van de best-of-three tussen Luik en Geleen. Omdat zijn teamgenoten wel het net achter Rowan Delil wisten te vinden, pakte de ploeg uit de Belgische industriestad een 1-0 voorsprong in de serie, eindstand 4-0.

Luik begon op de best mogelijke manier aan het duel. Na een halve minuut spelen was het Jordan Paulus die de Bulldogs op voorsprong bracht en halverwege de periode was het Axl Milpas die het voordeel van zijn ploeg verdubbelde. Eaters kreeg wel kansen, maar benutte ze niet, waardoor Luik verder kon uitlopen richting de zege.

In de tweede periode was het de Belgische internationale Yoren de Smet die voor het derde doelpunt zorgde en tegen het einde van het duel profiteerde Bulldogs van een situatie met twee Eaters-spelers in de strafbank. Lars Engwegen scoorde het doelpunt.

De beide teams staan zondagavond weer tegenover elkaar, deze keer in Glanerbrook in Geleen.

Foto: Jan Hofstede