Jurryt Smid scoorde in het beslissende derde duel tussen Den Haag en Zoetermeer
Jurryt Smid scoorde in het beslissende derde duel tussen Den Haag en Zoetermeer — © Robert Bos

3 november 202110:46

Den Haag plaatst zich voor bekerfinale

UltimAir Hijs Hokij Den Haag heeft zich als eerste club geplaatst voor de bekerfinale. In de beslissende derde halve finale won de ploeg met 4-1 van Zoetermeer Panters.

Wie de tegenstander van Den Haag wordt in de finale is nog onbekend. De andere halve finaleserie gaat tussen Snackpoint Eaters Limburg en Unis Flyers Heerenveen. Afgelopen vrijdag won de ploeg uit Friesland het eerste duel na penaltyshots, maar vanwege een coronabesmetting in de selectie van Geleen werd het tweede duel uitgesteld.

De derde wedstrijd tussen Den Haag en Zoetermeer bleef lang doelpuntloos, tot Michael van Rijswijk de score opende in de 34e minuut en de 0-1 op het scorebord bracht. Den Haag sloeg echter enkele minuten later toe op de powerplay via Jeffrey Melissant. Dezelfde aanvaller sloeg vervolgens in de derde periode nog een keer toe, waarna goals van Jurryt Smid en Justin Evers de finaleplaats van Den Haag definitief veiligstelden.

Daarmee is ook de speellocatie van de bekerfinale bekend. Volgens de opzet zoals die in augustus is gepresenteerd is de hoogst geëindigde ploeg in de bekercompetitie gastheer van de bekerfinale. Dat is Den Haag, waardoor de bekerfinale op zondag 9 januari in De Uithof wordt gespeeld.