Div debby hengst handen puck close

28 januari 201708:09

Door Joep Meijsen

Den Haag ruim langs Tilburg

Den Haag nam in het tweede deel van de ontmoeting op vrijdagavond met Tilburg Trappers ruim afstand. Raymond van der Schuit had twee goals in de 6-0 overwinning voor de ploeg uit Zuid-Holland.

Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers

Bij Tilburg stond Martijn Oosterwijk in het doel, Ruud Leeuwesteijn was met het eerste team van Trappers mee naar de uitwedstrijd tegen Wedemark Scorpions. Gedurende ruim dertig minuten hield de geboren Groninger zijn net schoon in de Beneliga. Een straf tegen Thijs Voorn gaf Den Haag halverwege de tweede periode de eerste powerplay van de wedstrijd. Daarin was de ploeg van Chris Eimers direct succesvol via Raymond van der Schuit.

Daarmee was de ban in de wedstrijd gebroken. Voor het einde van de periode stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Joey Oosterveld en Raymond van der Schuit waren de makers van de treffers in een met 2200 toeschouwers weer zeer goedgevulde Uithof.

In de slotperiode voerde de Haagse ploeg de score nog verder op via goals van Jeffrey Melissant (penaltyshot), die het seizoen in het shirt van Tilburg was begonnen, Jasper Kick en Filip Martinec. De Haagse ploeg komt door de overwinning op 33 punten in 15 wedstrijden, waarmee de ploeg vlakbij plaatsing is voor de Final Four om het Nederlandse kampioenschap. Een plek in de play-offs van de Beneliga-play-offs kan de Haagse ploeg al niet meer ontgaan.