Hys joly highfives 1213

13 maart 201300:24

Den Haag simpel naar finale

Hijs Den Haag kan zich opmaken voor de finale tegen Tilburg Trappers. Net als Tilburg, wist ook Den Haag de halve finale in drie wedstrijd af te ronden. De derde ontmoeting tegen Geleen eindigde in een 7-2 overwinning.

De Uithof was matig gevuld voor de derde en laatste wedstrijd. Slechts 550 trouwe fans trotseerden de ijzige kou in Den Haag. Zij zagen dat Den Haag weer sterk begon aan de wedstrijd. Na veertig seconden liep Mike Forgie namens Geleen al tegen de eerste straf van de wedstrijd aan. Anderhalve minuut later scoorde Hijs direct op deze eerste powerplay. Brandon Campos werkte de puck achter Sami Heinonen.

Geleen kwam wel sterk terug van de vroege achterstand. Akim Ramoul was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Bij de eerste Geleense powerplay viel de gelijkmaker alsnog. Akim Ramoul vond met een uitstekende pass Mitch Bruijsten: 1-1.

Net als in de eerste wedstrijd ging het weer fout voor Geleen aan het einde van de eerste periode. Twee minuten voor tijd sloeg uitblinker Raphael Joly toe. Eerst schoot Joly een kanonskogel langs Heinonen, een minuut later rondde de international een counter af na voorbereidend werk van Nico Sachetti: 3-1.

In de tweede periode liep Den Haag verder weg van Geleen, zonder daarbij het hoge niveau van de eerste wedstrijd te halen. Via powerplaygoals van Nick de Jong en Brandon Campos kwam Den Haag op een riante 5-1 voorsprong. Akim Ramoul wist nog de tweede Geleense goal te maken maar het mocht de Limburgers niet baten. Een fraaie one-timer van Jan-Jaap Natte en een treffer van Eddie Delgrosso bepaalde de eindstand op 7-2.

De derde periode was wellicht de saaiste periode uit de geschiedenis van de play-offs. Het uitvallen van het licht in de Haagse Uithof was de enige noemenswaardige gebeurtenis. Den Haag hoefde niet meer en Geleen kon niet meer. Daarmee komt er een eind aan het turbulente seizoen van titelverdediger Eaters Geleen. Den Haag begint komende vrijdag in eigen huis aan de finalereeks tegen Tilburg Trappers.