Oliver Duris (rechts) is de nieuwe aanwinst van Den Haag
Oliver Duris (rechts) is de nieuwe aanwinst van Den Haag — © EC Hannover Indians

5 juni 202020:30

Door Joep Meijsen

Den Haag trekt Slowaakse forward aan

Cairox Hijs Hokij Den Haag breidt de selectie uit met de ervaren Slowaakse aanvaller Oliver Duris.

De 31-jarige aanvaller speelde onder meer ruim tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land en 140 wedstrijden voor Königsberger, Hannover Indians en Fass Berlin in de Oberliga in Duitsland. De afgelopen jaren speelde hij vooral op het tweede niveau in eigen land voor MHK Dubnica.

'We hebben gezocht naar een ervaren import, met een goede staat van dienst. Daarnaast wilden we een allround aanvaller die, zowel met als zonder puck, van toegevoegde waarde kan zijn en zijn verantwoordelijkheid kent in alle 3 de zones. Met het aantrekken van Oliver zijn wij overtuigd deze te hebben gevonden', zegt hoofdcoach Chris Eimers op de website van Den Haag over de nieuwe aanwinst van de club.

Oliver Duris speelde in het verleden voor de Slowaakse topclub Dukla Trencin en was ook voor Zilina actief op het hoogste niveau in eigen land. In vier seizoenen in de Oberliga tekende hij voor 188 punten, met 93 doelpunten. Vorig jaar speelde hij 47 wedstrijden voor Dubnica waarin hij 13 keer doel trof en voor 20 assists zorgde. Daarmee was hij de nummer twee op de topscorerslijst van zijn club.

Eerder verlengde Den Haag al het contract van de Amerikaanse doelman Brett Magnus. Andere nieuwkomers in de selectie van Chris Eimers voor komend seizoen zijn Jay Huisman, Jay de Ruiter, Ronald Wurm en Jurryt Smid. Daar staat tegenover dat Thomas Roosendaal zijn ijshockeyloopbaan be√ęindigd en Marco Bommezijn een stapje terug doet bij de club.