Hijs Beneliga Schotel in doel 02 17

19 maart 201721:09

Den Haag trekt stand in finale gelijk

Hijs Den Haag won zondagavond met 5-3 de tweede wedstrijd van Heerenveen in de finale van de Beneliga. Thomas Roosendaal scoorde tweemaal voor de thuisploeg.

Hijs Hokij Den Haag - UNIS Flyers Heerenveen

Tot nu toe maken Den Haag en Heerenveen er een boeiende finale van. Ook de tweede wedstrijd was tot het einde aan toe een boeiend schouwstuk. Den Haag begon ijzersterk aan de wedstrijd in een bomvolle Uithof. De 2800 toeschouwers zagen een straf tegen Marco Postma in de tweede minuut van de wedstrijd waardoor de sterke Haagse powerplay meteen aan de slag kon. Net als gisteren in Thialf draaide die powerplay uitstekend en was het Jasper Kick die een prima aanval afrondde. Direct na het doelpunt moest Aldo van Aalderen richting de strafbank. De tweede Haagse powerplay leverde een dot van een kans op maar geen doelpunt.

Ook na het verstrijken van de powerplay kreeg Hijs nog een kans op 2-0. Een uitbraak van Filip Martinec en Raymond van der Schuit strandde echter op Sjoerd Idzenga.

Halverwege de eerste periode kwam Flyers op gelijke hoogte, ook via een powerplaygoal. Pippo Limnell maakte zich goed vrij en schoot daarna onberispelijk de puck achter Fabian Schotel: 1-1. Na de gelijkmaker bleven de beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden.

Den Haag begon de tweede periode met twee man meer maar kon niet profiteren. Heerenveen kreeg na vier minuten een enorme kans. Adam Bezak profiteerde van puckverlies in de Haagse verdediging maar de Slowaak kon Schotel niet passeren.

In de 27e minuut greep Hijs opnieuw een voorsprong. Sjoerd Idzenga was door een Haags schot uit positie geraakt. Jeffrey Melissant pikte de puck op, schaatste achter het doel om en scoorde daarna de 2-1. Daarna was het weer de beurt aan Flyers. Na bijna 35 minuten scoorde Flyers haast een kopie van de winnende treffer in Thialf. Ook nu zat Jeff Smith op de strafbank en rondde Kevin Nijland een uitstekende combinatie af: 2-2. Nog voor het einde van de tweede periode kwamen de bezoekers voor het eerst aan de leiding. Adam Bezak soleerde langs de Haagse verdedigers en omspeelde daarna ook goalie Schotel voor de 2-3.

Hijs kon in de derde periode zich weer terugvechten. Wederom begon de ploeg van Chris Eimers de periode met een powerplay. Ditmaal leverde het de 3-3 op. Thomas Roosendaal verraste Sjoerd Idzenga. Een paar minuten daarna was de Friese strafbank weer gevuld. Na een minuut met twee man meer, scoorde Hijs de 4-3 net na het verstrijken van de eerste straf. Raymond van der Schuit scoorde na een goede combinatie met Filip Martinec en Jeffrey Melissant.

Heerenveen kon in de slotfase geen uitgebreid slotoffensief uit de hoge hoed toveren. Thomas Roosendaal besliste de wedstrijd anderhalve minuut voor het einde door de puck in het lege Friese net te schieten.