U17- Geleen voor het doel  Den Haag
U17- Geleen voor het doel Den Haag — © Lex Eckhardt

28 november 202120:06

Door Joep Meijsen

Den Haag wint beide bekers bij Super Sunday

De jeugdbekers bij de U15 en U17 zijn op Super Sunday allebei door teams uit Den Haag gewonnen. Bij de U17 werd in een spannende wedstrijd gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Geleen, de U15 was met ruime cijfers Den Bosch de baas.

Ondanks alle coronaperikelen konden de finalewedstrijden om de beker bij de jeugd wel gewoon gespeeld worden vandaag. Al was het natuurlijk ook weer niet helemaal gewoon. Het normaal altijd zo enthousiast aanwezige publiek ontbrak natuurlijk wel en was aangewezen op de livestream die gratis werd aangeboden door IJshockey Nederland.

De wedstrijddag begon vanmorgen al vroeg met de finale bij de U15. De ploeg van Den Haag nam het op tegen Red Eagles 's-Hertogenbosch. Den Haag plaatste zich als de nummer Ă©Ă©n in poule A, waarin alle vijf de wedstrijden werden gewonnen, waardoor de ploeg zich met twee punten voorsprong op Unis Flyers Heerenveen U15 plaatste voor de finale.

In de ander poule eindigden drie ploegen, Den Bosch, Dordrecht en Utrecht, op acht punten. Op basis van de geldende reglementen bij een gelijke stand in punten was het Den Bosch dat zich uiteindelijk plaatste voor de finale op Super Sunday.

Daarin was Den Haag duidelijk de bovenliggende partij. Na twintig minuten was het al 4-1 in het voordeel van Hijs Hokij en die marge van drie doelpunten haalde Den Bosch niet meer in, waarbij de eindstand uiteindelijk op 11-3 in het voordeel van Den Haag uitkwam.

Opvallende statistiek is dat Jaidy Mourik bij tien van de elf Haagse doelpunten betrokken was. Hij scoorde er zelf negen en nam een assist voor zijn rekening. Jacky Zwart was twee keer doeltreffend, terwijl Jayden Wiel drie treffers voorbreidde. Bij Den Bosch was Kess Filippini goed voor twee goals en een assist, Lars Meijden had een goal en een assist.

U15 Hijs Den Haag Kampioen
U15 Hijs Den Haag Kampioen — © Lex Eckhardt

Spannende U17-finale

Ook de voorronde bij de U17 werd in twee poules gespeeld, waarbij de twee winnende teams het tegen elkaar opnamen in de finale op Super Sunday. De U17 van Den Haag plaatste zich ook zonder puntverlies voor het kroonevenement. Met een doelsaldo van +33 in vijf wedstrijden ook met indrukwekkende cijfers.

De U17 van Geleen leed op weg naar de finale tevens geen puntverlies. De jeugd van Smoke Eaters won alle vijf de duels en sloot de voorronde af met een doelsaldo van +19. De Super Sunday-wedstrijd bij de U17 beloofde dan ook vooraf al direct een spannende wedstrijd te worden en het uiteindelijke duel stelde niet teleur.

De maker van het winnende doelpunt, in de slotminuut van het duel bij een stand van 5-5, werd gemaakt door een bekende naam: Jaidy Mourik die ook al de U15-beker had gewonnen. Hij scoorde met nog maar iets meer dan 40 seconden te spelen op de powerplay de treffer die Den Haag de beker bezorgde. Het was voor Mourik zijn derde doelpunt in de wedstrijd, twaalf dus in totaal vandaag. En hij verzorgde ook nog een assist voor een dag met veertien punten in twee wedstrijden. Nelson Hols had een goal en twee assists en Layton Tofield een treffer.

Aan de kant van Geleen was Jelle Noblesse goed voor drie goals en een assist en kwamen ook Tycho Linssen en Matteo Castronovo tot scoren.

Hijs Hokij Den Haag pakt de Beker
Hijs Hokij Den Haag pakt de Beker — © Lex Eckhardt