17 december 201609:58

Den Haag wint ook achtste wedstrijd

Tilburg wint van Hannover in Oberliga

Den Haag heeft ook de achtste wedstrijd in de Beneliga gewonnen. Het team van Chris Eimers klopte Den Bosch vrijdagavond met 4-1.

Hijs Hokijk Den Haag - Red Eagles 's-Hertogenbosch

In een met 1430 toeschouwers opnieuw uitstekend gevulde Haagse hal nam Den Bosch na ruim elf minuten spelen het initiatief via een treffer van Willy Schut. Voor het eerste rustsignaal van scheidsrechter Hesselberth was het echter alweer gelijk. Raymond van der Schuit nam deze treffer voor zijn rekening.

Daarna trok Den Haag de overwinning naar zich toe met twee treffers halverwege het duel. Eerst was het Filip Martinec die met zijn zevende goal in de huidige Beneliga zijn team op voorsprong bracht, vervolgens sloeg Van der Schuit nog geen minuut later voor de tweede keer in het duel toe. Het was de zevende treffer van de huidige Beneliga-campagne voor de uit Noord-Amerika teruggekeerde forward.

Negen minuten voor tijd bepaalde Bas Britstra met een powerplaygoal de eindstand op 4-1. Den Haag handhaaft daarmee de ongeslagen positie in de competitie met 24 punten uit acht wedstrijden. Heerenveen, zes wedstrijden en zes overwinningen, is in Poule B ook nog zonder nederlaag. Die situatie gaat volgende week vrijdag veranderen als Heerenveen op bezoek komt in Den Haag. In Poule A heeft Herentals overigens ook nog geen wedstrijd verloren, maar had wel een keer overtime nodig.

Destil Trappers - Hannover Scorpions

Tilburg Trappers kwam vrijdagavond tegen laagvlieger Hannover Scorpions pas laat op gang. Het team van Bohuslav Subr opende de score halverwege de ontmoeting via een treffer van Mickey Bastings. Zoals zo vaak de afgelopen anderhalf jaar stelde Tilburg de zege uiteindelijk meer dan veilig in een doelpuntrijke slotperiode. Trappers scoorde vijf keer, tegen twee goals voor Hannover. Justin Larson nam twee treffers voor zijn rekening, net als Mitch Bruijsten. Ivy van den Heuvel was verantwoordelijk voor het andere doelpunt. De tegentreffers kwamen van de sticks van Chad Niddery en Tim Dreschman.

Zondag gaat Tilburg op bezoek bij Duisburg. De FĂĽchse kenden een moeizaam seizoen tot nu toe, maar zijn de laatste periode opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst, met maar twee verliespunten minder dan Trappers, dat op de tweede plaats staat. Herne is met tien punten meer de ongenaakbare koploper in de reguliere competitie. Duisburg won vrijdag ook met 6-2, in dit geval uit bij Hannover Indians. Ex-Trapper Chris St. Jacques had een goal en twee assists.