Kemphanen mollen close home 1314

25 juni 201614:07

Door Joep Meijsen

Deniz Mollen keert terug bij Kemphanen

Eindhoven Kemphanen haalt doelman Deniz Mollen terug. De goalie verdedigde vorig seizoen het net bij Turnhout.

Daarmee keert een speler uit de eigen jeugdopleiding van Kemphanen terug op het oude nest. Voor zijn jaar in Turnhout was Mollen een seizoen actief voor Tilburg in de Eredivisie. De 22-jarige goalie was tijdens het WK in Jaca als derde goalie onderdeel van de selectie van bondscoach Chris Eimers. Met Turnhout miste Mollen vorig jaar de play-offs in Poule A. Kemphanen deed hetzelfde in Poule B.

Daarmee begint het Eindhovense team vorm te krijgen. Eerder werd al bekendgemaakt dat coach Willem van de Kraak komend jaar in de bank staat bij Kemphanen. Van de Kraak nam vorig jaar in de loop van het seizoen het stuur over bij Eindhoven nadat Marc Visschers om persoonlijke redenen stopte. Visschers is nog wel technisch directeur bij de club.

Ook werd eerder al bekend dat Roderick van den Hout de overstap maakt naar Kemphanen. De 20-jarige aanvaller uit Den Bosch speelde vorig seizoen voor de Oklahoma City Jr. Blazers op lager jeugdniveau in de Verenide Staten en was daarvoor enkele jaren actief voor Turnhout in de Belgische competitie. Twee jaar geleden speelde hij met Oranje U20 het WK.