Nijmegen Devils Mollen contract

3 april 201822:48

Door Joep Meijsen

Deniz Mollen stapt over naar Nijmegen

Nijmegen Devils heeft doelman Deniz Mollen gecontracteerd. De geboren Eindhovenaar gaat samen met Jeffrey Vermeulen een goalie-duo vormen bij deelnemer aan de Beneliga. Ook gaat de club verder met verdediger Nick de Jong.

Mollen is de tweede speler die de overstap maakt van Eindhoven naar Nijmegen. Eerder al maakte de club, die afgelopen seizoen de halve finales van zowel het Nederlands kampioenschap als de Beneliga haalde, bekend dat Roderick van den Hout de overstap maakt naar Nijmegen. Met de komst van Mollen is er in de selectie van Devils geen ruimte meer voor Tomislav Hrelja, die sinds 2009 deel uitmaakte van de selectie van Nijmegen.

Devils staat komend seizoen onder leiding van Alexander Jacobs. Die meldt dat Nijmegen zich de komende weken nog verder gaat versterken. 'We verwachten op korte termijn een aantal nieuwkomers bekend te kunnen maken, zowel in de aanval als in de verdediging zullen zaken gaan veranderen. Daarnaast heb ik mijn wensen met betrekking tot de spelers van het afgelopen seizoen bij het bestuur kenbaar gemaakt, het is nu aan Hans Cleijne (commercieel manager, red.) en Joop Vullers (voorzitter, red.)om de contractuele besprekingen af te ronden', zo wordt Jacobs in het persbericht van Nijmegen geciteerd.

Kemphanen Mollen save 03 2017

De club gaat dus ook verder met Nick de Jong, die vorig jaar een rentree maakte als speler na een seizoen in de bank als assistent-coach bij Tilburg Trappers in de Oberliga. Nijmegen gaat De Jong verder helpen op technisch vlak. 'Om als trainer-coach aan de slag te gaan, dient men over de juiste certificaten en diploma’s te beschikken, gecombineerd met daadwerkelijk uitvoeren van dergelijke taken gedurende de opleiding. Wij hebben met Nick afgesproken dat wij de opleidingskosten gaan betalen als hij zijn praktijkonderdelen bij de Devils invult. Dat kan zowel bij jeugd, eerste divisie als eventueel naast Alexander Jacobs als assistent', zegt commercieel manager Hans Cleijne.

Devils Beneliga Nick de Jong 02 2016