Flyers thialf fisheye 1112

14 augustus 201407:56

Door Joep Meijsen

Derde importverdediger bij Flyers

Heerenveen Flyers heeft een derde buitenlandse verdediger aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Het gaat om de 24-jarige Canadees Travis Bobbee, die de afgelopen jaren op het hoogste universiteitsniveau in Canada speelde.

Eerder al verlengde Flyers het contract van Andrew Krelove en werd eerder deze week Brandon Greenside bekendgemaakt als nieuwkomer. Het profiel van Bobbee lijkt wel een beetje op dat van Greenside. Beide verdedigers speelden op hoog niveau jeugdijshockey in Canada om vervolgens in eigen land te gaan studeren.

Afgelopen jaar had Bobbee voor de University of Manitoba twee goals en zeven assists met veertien strafminuten in 28 wedstrijden. Als junior speelde hij voor vier verschillende teams in de Western Hockey League, een van de drie topjeugdliga's in Canada. In totaal speelde hij meer dan driehonderd wedstrijden voor de Lethbridge Hurricanes, de Portland Winterhawks, de Swift Current Broncos en de Seattle Thunderbirds.

In die wedstrijden was hij goed voor 27 doelpunten en 65 assists met 120 strafminuten. In totaal speelde hij daarna drie jaar voor de universiteit van Manitoba. Met Mark Hoekstra en Dax van de Velden als Nederlanders, beschikt coach Chris Eimers nu over vijf verdedigers.