Kemphanen fisheye ijshal 1011

16 juni 201309:36

Door Joep Meijsen

Derde Pool voor Eindhoven

Eindhoven Kemphanen heeft de eerder aangekondigde derde Poolse import bekendgemaakt. Het gaat om de 23-jarige Kamil Gosciminski, die de overstap maakt vanuit Torun.

Eerder maakte de club al bekend dat de broers Marcin en Tomasz Kozlowski overkomen uit de Poolse competitie. Ook vooor Gosciminski is het zijn eerste avontuur in het buitenland. De 23-jarige is afkomstig uit Torun en speelde al zijn wedstrijden op het hoogste niveau in Polen voor de lokale club. In 47 wedstrijden de afgelopen jaren kwam hij tot vier goals en vier assists.

'Kamil is groot en sterk, maar daarnaast is hij door zijn snelheid en zijn back checking een absolute meerwaarde voor het team. In de kleedkamer is hij een opgewekt persoon en zit vol grappen, maar op het ijs zal hij altijd opkomen voor zijn teamgenoten. Wanneer nodig zal hij zijn handschoenen dan ook zeker laten vallen', zegt Nico van Galen Last namens Kemphanen in een toelichting op de nieuwe aanwinst.

Kemphanen krijgt ten opzichte van vorig jaar een sterk veranderde selectie. De afgelopen weken stapten Bob Teunissen (Tilburg), Mike Overweg (Tilburg) en Wesley Hendriks (Den Haag) al over naar andere clubs. Behalve de drie Polen heeft Kemphanen tot nu toe alleen het contracteren van Marc Donders en Berry Donders bekendgemaakt.