I Jshockey NL Jeugd naar Vierumaki 2017

10 juli 201710:46

Door [email protected]

Nederlandse talenten naar Vierumaki

De internationale ijshockeyfederatie IIHF organiseert jaarlijks een grootschalige development camp om landen te ondersteunen in de ontwikkeling van de sport. Daarvoor zijn spelers en begeleiders namens IJshockey Nederland afgereisd naar Vierumaki in Finland.

De aanwezige spelers: Jay Huisman (F) Zoetermeer, Dean Versteeg (F) Amsterdam, Bjorn Borgman (D) Amsterdam.

De aanwezige coaches/teambegeleiders: Theo van Gerwen, Robin de Vroede en Peter Kiernan.

De spelers worden ingedeeld in teams met verschillende spelers van over de hele wereld. Buiten de trainingen en wedstrijden krijgen de spelers ook voorlichting over onder andere fairplay en respect. Het moet een week vol ervaringen opleveren die die de spelers niet snel zullen vergeten.

De coaches en teambegeleiders hebben wel verschillende thema’s waar zij aan deelnemen zo volgt Theo van Gerwen het learn to play programma waar er veel focus wordt gelegd op het training geven aan de leeftijden U8 en U10. Er worden trainingstechnieken geleerd maar ook de omgang met kids van die leeftijden.

I Jshockey NL Jeugd naar Vierumaki 2017

De drie Nederlandse talenten op weg naar Vierumaki.

Begeleiding nationale teams

Robin de Vroede volgt het Managementprogramma waar vooral het begeleiden van teams wordt voorbereid. Achter de schermen gaan hier zoveel dingen in om, het is daarom ook belangrijk dat hier de puntjes op de ‚Äúi‚ÄĚ worden gezet om de nationale teams zo goed mogelijk te begeleiden in de toekomst en te bekijken waar er nog winst te behalen valt.

Peter Kiernan is te vinden bij het Coaching programma. Hier wordt eigenlijk alles behandeld wat betreft coaching. Beste manieren van communiceren bij verschillende leeftijdsgroepen en nog veel meer coaching technieken die in de toekomst het verschil kunnen maken op hoog niveau.

Updates en foto’s volgen in de loop van deze week.