Eaters vs Nijmegen 2018 kans Branden Eden

9 maart 201900:16

Devils blijft in Geleen in winning mood

Ahoud Devils Nijmegen boekte twee dagen na het landskampioenschap een belangrijke uitoverwinning in de play-offs van de Beneliga. De ploeg kwam in Geleen terug van een 3-1 achterstand om met 3-5 te winnen.

Voor zo'n 850 toeschouwers kwam Geleen al vroeg in het duel op voorsrpong. Na 2,5 minuut spelen wist Lukasz Bartak de Nijmeegse doelman Mollen te kloppen. De gelijkmaker viel ruim dertien minuten later toen Branden Eden met Tom Marx op de strafbank trefzeker was. Een dubbele straf tegen Yan Turcotte en een enkele straf tegen RJ Reed bood Nijmegen de mogelijkheid te jagen op de volgende treffer. De goal viel echter shorthanded aan de andere kant waardoor Eaters de eerste periode afsloot met een 2-1 voorsprong.

Halverwege het duel werd het zelfs 3-1 in het voordeel van Eaters toen de ploeg profiteerde van een straf tegen Ritchie van Hulten. Nick Verschuren scoorde het powerplaydoelpunt van Eaters, waardoor Geleen de voorsprong verder wist uit te bouwen in een duel waaraan Eaters dankzij een pauze van een week frisser begon, maar Nijmegen wederom toonde over veerkracht te beschikken.

Nog voor het tweede rustsignaal van scheidsrechter Hengst was de stand alweer in evenwicht. Jeffrey Melissant zorgde na 35 minuten voor de aansluitingstreffer, waarna captain Levi Houkes de gelijkmaker achter Rowan Delil deponeerde. Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan, maar in de slotfase van het duel was het Nijmegen dat de belangrijke winnende goal scoorde.

Justin Evers was de maker van deze goal, waarna RJ Reed de wedstrijd vijf minuten voor tijd in het slot gooide. Beide teams staan zondagmiddag weer tegenover elkaar, dan in het Triavium in Nijmegen.

Archieffoto: Lex Eckhardt