Devils opblaasdevil 200910

3 juni 201710:08

Door Joep Meijsen

Devils contracteert Marek Pitka

Nijmegen Devils heeft de 23-jarige Slowaakse verdediger Marek Pitka onder contract genomen. Pitka kwam vorig seizoen uit voor Eindhoven Kemphanen.

De uit het Slowaakse Poprad speelde in eigen land zowel in de hoogste liga als op het tweede niveau alvorens hij vorig jaar voor het eerst in het buitenland ging spelen. Met tien goal en 25 assists in negentien wedstrijden speelde hij offensief een belangrijke rol bij Eindhoven in de reguliere competitie van de Beneliga. Pitka en Kemphanen plaatsten zich zowel voor het top vier-toernooi om het Nederlandse kampioenschap als de play-offs in de Beneliga.

Daarmee heeft Nijmegen, dat met ambitie aan het nieuwe seizoen gaat beginnen, de eerste van zijn twee importplekken bezet. De club kondigde eerder aan komend seizoen met een buitenlandse verdediger en een importforward te gaan spelen. De selectie van de club krijgt steeds meer vorm. Afgelopen week werd bekend dat aanvallers Jay Plamont en Mike Vedder hun contracten hebben verlengd.

Eerder al werd bekend dat aanvaller en international Levi Houkes terugkeert naar de club uit zijn geboorteplaats, terwijl Rick van Haren en Justin Evers de overstap maken vanuit Geleen. Uit Den Bosch trok Devils Danny Mols aan, terwijl vanuit het tweede team van Tilburg Martijn Geerligs en Luuk Lambregts overkomen. Daarmee krijgt de selectie van Nijmegen een duidelijk nieuw gezicht onder leiding van de ook al nieuwe coach Jeffrey van Iersel.