Devils Tijgers Beneliga kans Mackie 01 2017

4 februari 201701:00

Door Joep Meijsen

Devils vergeet te stunten tegen Amsterdam

Den Haag met ruime cijfers langs Geleen

Plaatsing voor de Final Four kan Amsterdam niet meer ontgaan na de 2-3 overwinning in Nijmegen. Tijgers moest echter wel behoorlijk aan de bak in de Keizerstad, waar Devils flink weerstand bood en kansen had op een stunt. Den Haag won met ruime cijfers van Geleen.

Ahoud Devils Nijmegen - Amstel Tijgers

Gedurende een langere fase in de tweede periode zette Nijmegen de veel hoger geplaatste tegenstander enorm onder druk. Gedurende langere tijd was het éénrichtingsverkeer in het met zo'n vijfhonderd toeschouwers gevulde ijsstadion in Nijmegen. Het was op dat moment moeilijk te bedenken dat Devils in het Beneliga-seizoen pas één wedstrijd wist te winnen.

Verdediger Dave Stappershoef van Nijmegen had na afloop wel een verklaring voor het feit dat Devils zo competitief was in het duel. 'We kampen al het hele seizoen met veel afwezige spelers. Nu keerden Jake Hendriks, Jay Plamont en Dylan Collard terug, dan zie je gelijk dat het beter gaat. Als we dit seizoen compleet hadden kunnen spelen hadden we heel ergens anders gestaan op de ranglijst.'

Devils Tijgers Beneliga Stappershoef 01 2017

Voor de 31-jarige verdediger nadert het einde van zijn loopbaan met rasse schreden. Na dit seizoen hangt hij zijn schaatsen aan de wilgen. 'Het is nooit makkelijk om daar het goede moment voor te vinden, maar ik heb iets te veel hersenschuddingen opgelopen en ik moet nog wat jaren mee', verklaart Stappershoef zijn beslissing. Nijmegen zal de ervaren verdediger, die behalve in Nijmegen ook voor het Spaanse Jaca en voor Heerenveen speelde, gaan missen in de opbouw naar het nieuwe seizoen. Want met alleen nog een thuiswedstrijd tegen Tilburg en een uitwedstrijd in Antwerpen voor de boeg nadert het einde van het seizoen voor Devils en zullen de gedachten al uitgaan naar meer succes volgend jaar.

Dat geldt niet voor Amsterdam. De ploeg, vandaag onder leiding van speler-coach Marcel Kars, koestert nu een voorsprong van negen punten op Zoetermeer, dat nog drie wedstrijden te spelen heeft. Amsterdam heeft echter het voordeel in de onderlinge ontmoetingen. De ploeg liet ook vooral in de openingsfase van het duel met Nijmegen zien veel in huis te hebben. Tijgers startte ijzersterk aan de wedstrijd en kreeg de nodige kansen om al vroeg op voorsprong te komen.

Na de openingsfase stabiliseerde de wedstrijd zich en kwam Devils beter in de ontmoeting. Dit resulteerde uiteindelijk in een openingsdoelpunt waarbij Mike Vedder de puck hard in de bovenhoek achter Danny van Rijswijk schoot. Lang mocht Nijmegen echter niet genieten van de voorsprong. Michael Mackie-Kwist soleerde anderhalve minuut later door de Nijmeegse defensie en wist doelman Jeffrey Vermeulen te kloppen.

Devils Tijgers Beneliga Doel op Vermeulen 01 2017

Enkele minuten na de hervatting was het weer raak voor de ploeg uit de hoofdstad. Donny van Musscher stond na een goede combinatie op de juiste plek om een pass voorlangs het doel van Calvin Pohlman af te ronden. De onderlinge irritaties begonnen daarna steeds meer de wedstrijd te beheersen, waarbij Devils daar duidelijk energie uit putte, terwijl Tijgers zich een beetje uit het spel liet halen. Dit zorgde voor een overwicht, waarbij Nijmegen twee keer de paal raakte. Een straf tegen Stef Overweg vanwege te veel praten leverde Devils vlak voor het einde van de periode de op dat moment verdiende gelijkmaker op via een hard schot vanaf de blauwe lijn van Rick Wijnen.

Tijgers herstelde zich echter na de pauze en deze keer was het de beurt aan Amsterdam om te profiteren van een situatie met een man meer op het ijs. Eef Gerritsen zat op de strafbank toen Donny van Musscher een pass mooi verlengde voor wat uiteindelijk het winnende doelpunt in de wedstrijd zou blijken. Alweer de twaalfde goal voor Van Musscher in de lopende Beneliga-campagne.

Devils hinderde zelf in de slotfase de poging om terug te komen in de wedstrijd met enkele straffen en wist tenslotte niet te profiteren van een straf tegen Amsterdam in de slotminuut, zodat de ploeg uit de hoofdstad de punten en de kwalificatie voor de Final Four mee de bus in kon nemen naar huis

Devils Tijgers Beneliga puck achter van Rijswijk 01 2017

Hijs Hokij Den Haag - Laco Eaters Geleen

Den Haag boekte in eigen huis voor bijna tweeduizend toeschouwers een ruime 8-2 overwinning op Geleen. Marco Bommezijn en Stace van Bentem namen ieder twee goals voor hun rekening, terwijl ook Raymond van der Schuit, Luke Zwartbol, Joey Oosterveld en Alan van Bentem het net wisten te vinden. Namens Eaters waren Tom Marx en Justin Evers succesvol. Voor Eaters was het de vierde nederlaag op rij in de Beneliga. Den Haag staat riant op de tweede plek in Poule B.