Trappers vs Peiting juichen 160923 145509

14 oktober 201623:40

Door Joep Meijsen

Devils winnen ruim in Tilburg

Flyers pakt zege in Uithof; Oberliga-Trappers pletten Scorpions

Nijmegen Devils sloeg een belangrijke slag in bekerpoule A met een 1-5 zege in Tilburg. In de andere poule nam Flyers de koppositie over door een overwinning in Den Haag. Trappers in de Oberliga scoorde liefst zeven keer in de slotperiode om uiteindelijk met een 0-9 overwinning in de bus naar huis te stappen.

Tilburg - Nijmegen

Nijmegen Devils zette een belangrijke stap richting de halve finales van de beker met een 1-5 overwinning in Tilburg. Bij Devils nog geen Kim Wikström in de opstelling, maar wel twee goals voor Dylan Kost en een tweeklapper voor Jake Hendriks. Trappers, zonder Alexey Loginov, kwam na een kwartier spelen nog wel op voorsprong via Ninho Hessels. Anderhalve minuut later was het Mike Vedder die Nijmegen langszij bracht. Nadat Dylan Kost de Nijmegenaren vroeg in de tweede doorgang op 1-2 had gebracht, maakte Nijmegen de klus in de slotperiode af via goals van Jake Hendriks (2) en nogmaals Kost.

Door de overwinning heeft Nijmegen nu zeven punten uit drie wedstrijden, een puntje minder dan koploper Geleen. De marge met Tilburg is echter al vijf punten, terwijl Trappers uit de resterende twee wedstrijden voor die ploeg nog maar zes punten kan halen. Den Bosch staat op Ă©Ă©n punt, maar heeft pas twee wedstrijden gespeeld.

Den Haag - Heerenveen

De Uithof was met ruim 2100 toeschouwers weer prima gevuld op vrijdagavond, maar alleen voor de meegereisde fans uit Friesland was er succes. De wedstrijd bleef lange tijd doelpuntloos, tot Brent Janssen en Marco Postma kort na elkaar in de tweede periode het net achter Fabian Schotel wisten te vinden. Het waren ook de enige treffers in de ontmoeting. Flyers neemt door de overwinning de koppositie in Poule B over van Zoetermeer. Heerenveen heeft na drie wedstrijden een punt meer dan de Panters.

Wedemark - Tilburg

De ontmoeting tussen Wedemark Scorpions en Tilburg kende een explosief Nederlands slot. In de slotperiode van de ontmoeting scoorde Trappers maar liefst zeven keer. Minstens zo opmerkelijk is dat Tilburg vijf keer op de powerplay mocht aantreden en ook vijf keer tot scoren kwam, een rendement van honderd procent. Mitch Bruijsten en Ivy van den Heuvel waren de voornaamste scherpschutters met ieder drie goals. Van den Heuvel pakte bovendien nog een assist mee. Levi Houkes, Nick de Ruijter en Diederick Hagemeijer waren de andere doelpuntenmakers names Trappers. Ian Meierdres maakte vijftien saves voor de shutout.