Wc2015 Ned GB schot Van Biezen

17 mei 201713:17

Door Joep Meijsen

Deze week duidelijkheid over organisatie WK

De komende dagen worden de WK's voor de lagere divisies voor volgend jaar verdeeld. Dan wordt ook duidelijk of Nederland het WK Division IIA mag organiseren.

De komende dagen wordt het jaarcongres van de internationale ijshockeyfederatie IIHF gehouden. Traditioneel worden dan ook de verschillende WK's verdeeld. Daarbij zal onder meer duidelijk worden of Nederland het kampioenschap in Division IIA mag organiseren. Behalve IJshockey Nederland hebben ook IJsland en Servi√ę voorstellen ingediend.

IJshockey Nederland kondigde al voor de degradatie in Belfast aan komend jaar zelf te willen organiseren. Dit past in de strategie om de ijshockeysport te promoten door middel van evenementen. Ook het zogenoemde Final Four-toernooi zoals dat afgelopen seizoen voor het eerst werd gehouden in Heerenveen maakt hier onderdeel van uit.

Nederland organiseerde in 2015 voor het laatst zelf een wereldkampioenschap. Speelstad was toen Eindhoven. In 2010 werd het WK gehouden in Tilburg. Enkele jaren geleden werd in Heerenveen een U18-kampioenschap georganiseerd.

Ook voor de vrouwen en de jeugdselecties wordt vermoedelijk de komende dagen duidelijk waar de teams naartoe komen. Deelnemers aan het WK Divsion IIA zijn behalve Nederland, IJsland en Servi√ę ook Australi√ę, Belgi√ę en China.