Krefeld DEL logo 2017

2 mei 201713:45

Door Joep Meijsen

Diego Hofland tekent bij Krefeld Pinguine

De 26-jarige in Nederland geboren aanvaller Diego Hofland keert terug op het hoogste niveau in Duitsland. De geboren Rotterdammer tekende voor het komende seizoen een contract bij Krefeld Pinguine.

Het betekent voor Hofland een terugkeer op het hoogste niveau in Duitsland. De niet voor Oranje speelgerechtigde forward was tussen 2009 en 2013 al eerder actief in de DEL als speler van D√ľsseldorf, de club waar hij ook grotendeels werd opgeleid. Hofland speelt op een Duitse licentie en geldt in het Duitse ijshockey niet als import.

In totaal speelde hij 151 wedstrijden in de DEL met vier goals en 7 assists. Vorig jaar speelde hij op het tweede niveau in Duitsland voor Bad Nauheim waar hij in twee seizoenen tot vijftien goals en dertien assists kwam in 93 wedstrijden. 'Diego is een snelle en tactisch gedisciplineerde winger die ook als center kan worden ingezet. Vorig jaar heeft hij in Bad Nauheim zelfs periodiek als verdediger gespeeld. Hij is voor ons team een versterking in de breedte die de concurrentie in de lagere lijnen groter maakt. Daarnaast is hij een extra optie op de penaltykill', zegt coach Rick Adduono van Krefeld over de nieuwe aanwinst.

Voor zijn overstap naar Bad Nauheim speelde Hofland enkele seizoenen in de Oberliga. Bij Duisburg had hij 76 goals en 83 assists in 141 wedstrijden.