Div crashed ice promo 2012

1 november 201212:00

Door Joep Meijsen

Dit weekend Crashed Ice in Geleen

Aanstaande zondag vindt de ontknoping van Red Bull Crashed Ice voor Nederland plaats. Eén deelnemer wint in ieder geval een ticket naar Niagara Falls voor de eerste stop van het wereldkampioenschap. Inschrijven voor de qualifier is nog mogelijk.

Duizenden toeschouwers kwamen vorig jaar af op Red Bull Crashed Ice in Valkenburg. De topatleten van het circuit suisden daar van de Cauberg af. Dit jaar is er in het schema geen ruimte voor een Nederlandse wedstrijd, maar is er wel weer de mogelijkheid tot kwalificatie voor de competitie. Daartoe moet een hindernis-circuit zo snel mogelijk worden afgelegd.

Zaterdag 27 oktober werd in de Jaap Edenbaan al een qualifier gehouden. Winnaar daar was de 19-jarige Danny Hansen uit Eindhoven. De speler van Eindhoven High Techs, geboren in Amsterdam, had maar iets meer dan 35 seconden nodig voor het parcours.

Hij neemt het komende zondag op tegen de winnaar van de qualifier in Geleen. De winnaar van dat duel mag meetrainen met het Nederlands Team onder leiding van Ab Krook en Falco Zandstra en krijgt dus dat ticket voor de eerste grote wedstrijd in Niagara Falls in Canada.

Inschrijven voor de wedstrijd in Geleen kan via deze link: crashedice.redbull.nl