15 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Doelpuntrijk slot van cup

De laatste speeldag van de Challenge Cup kenmerkte zich vooral door heel veel doelpunten. In twee wedstrijden vielen liefst 28 goals. Geleen en Tilburg waren de ruime winnaars in de slotronde, maar de teams kunnen zich nu gaan opmaken voor de Coupe der Lage Landen.

Het Geleen van Andy Tenbult, de enige ploeg die de Challenge Cup zonder wijzigingen kon spelen, is de laatste weken steeds beter gaan spelen. Aan de andere kant zal Heerenveen ongetwijfeld met minder motivatie en wellicht het feestgedruis rond de winst in de Challenge Cup naar het zuiden zijn afgereisd. In ieder geval liet de eindstand van 12-3 weinig ruimte voor twijfel. De wedstrijd was bijzonder goed voor de statistieken van een aantal spelers. Kyle Schutte bijvoorbeeld, die tekende voor twee goals en vier assists. Bradley Smulders deed hier nauwelijks voor onder met twee goals en drie assists, terwijl aanvoerder Lambert Keulen met zijn drie goals en twee assists de meest succesvolle speler was aan de kant van Geleen. Tyler Palmiscno kwam tot twee goals voor Heerenveen.

Ook in de ontmoeting tussen Tilburg en Den Haag was er nauwelijks een moment van rust, gezien de dertien treffers in de 11-2 zege voor Trappers. Dennis ten Bokkel, in zijn eerste wedstrijd terug van een blessure, tekende voor een goal en zes assists. Casey Vanschagen had drie goals en twee assists, terwijl Stanislav Nazarov voor twee goals en een assist tekende.

Met deze twee monsterscores komt een einde aan de Challenge Cup. Aankomende vrijdag beginnen alle ploegen weer compleet aan de Coupe der Lage Landen.