Beneliga logo 2015

29 november 201500:19

Door Joep Meijsen

Doelpuntrijke zaterdag in BeNeLiga

Het ontbrak zaterdagavond niet aan doelpunten in de BeNeLiga. Zowel Geleen als Herentals en Zoetermeer bereikten de dubbele cijfers in wedstrijden tegen Nijmegen, Antwerpen en Dordrecht. Heerenveen hield de score tegen Turnhout beperkt tot 7-0.

Geleen sloeg voor ruim vijfhonderd toeschouwers hard toe na een doelpuntloze openingsperiode en won uiteindelijk met liefst 12-1 van Nijmegen. Opvallend is dat liefst elf verschillende spelers doel troffen voor de Limburgse ploeg. Alleen Brad Westerman nam de laatste twee treffers voor zijn rekening. David Arvay had zes assists in de wedstrijd zonder zelf tot scoren te komen. Namens Nijmegen scoorde Jay Plamont het enige doelpunt.

Herentals zette zijn sterke start aan de competitie voort met een ruime 2-11 overwinning in Antwerpen. Mitch Morgan was de belangrijkste schutter met vier goals en twee assists. Tyler Melancon pikte drie goals mee in de wedstrijd, terwijl de beide treffers van Antwerpen op naam kwamen van van Richard Turner.

Zoetermeer liep voor ruim driehonderd toeschouwers in Dordrecht in het tweede deel uit naar een overwinning in de dubbele cijfers, 3-10. Joy Turpijn scoorde drie keer en nam ook nog een assist voor zijn rekening. Thomas Borgman scoorde twee keer. Dordrecht kwam vroeg in de tweede periode nog terug tot 2-3, maar incasseerde daarna zeven goals op rij. Mitchell Riedijk was twee keer succesvol namens Lions.

Ronald Wurm had drie goals namens Heerenveen in de 7-0 zege op Turnhout. Pippo Limnell Finocchiaro had twee keer succes en ook Marc Nijland en Tony Demelinne kwamen tot scoren. Jorrit Vos pakte de shutout tegen Tigers, dat met een beperkte selectie afreisde naar het noorden.