Kevin Nijland in actie voor Heerenveen
Kevin Nijland in actie voor Heerenveen — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

27 augustus 202007:20

Door Joep Meijsen

Doop en Nijland langer bij Flyers

Verdediger Frits Doop en aanvaller Kevin Nijland spelen ook komend seizoen voor Unis Flyers Heerenveen. Het tweetal ondertekende een contract voor één jaar bij de regerende Nederlandse ijshockeykampioen.

Nijland begint aan zijn twaalfde seizoen in het shirt van Flyers, al miste hij vanwege een lange reis het grootste deel van het vorige seizoen. Voor hem is het logisch om nu weer helemaal aan te sluiten als de beslissing valt om het seizoen te beginnen. Tot dat moment moet hij het nog zonder ijstraining doen. 'Om mijn lichaam sterker te maken ga ik naar de sportschool. Conditie op peil houden doe ik door te voetballen/ inline hockeyen', zegt hij tegen de website van Flyers.

De 17-jarige Doop kwam vorig jaar al op het ijs voor het kroonteam van Flyers en hoopt dit jaar een volgende stap te kunnen zetten. Ik heb bij Flyers vorig jaar heel veel geleerd op trainingen en in wedstrijden, maar vooral ook mentaal. En die lijn wil ik het komende seizoen door zetten om me nog beter te ontwikkelen.'

Lees meer op de website van Flyers >>>