Eaters vs Amsterdam 200113 celebrate

15 april 201323:07

Door Joep Meijsen

Doorstart Geleen in zwaar weer (update)

De doorstart van Geleen in de Eredivisie is ernstig in gevaar. Het bestuur van de nieuwe stichting onder leiding van Govert van der Vaart heeft maandagavond haar werkzaamheden neergelegd vanwege problemen rond de begroting.

Dat laat de stichting achter Geleen Eaters weten. De nieuwe Stichting Topijshockey Eaters Limburg neemt de taken over van de afgelopen seizoen failliet geraakte stichting. Het nieuwe stichtingsbestuur bestond uit Govert van der Vaart en secretaris Jo Linden. Twee beoogde bestuursleden zouden zich solidair verklaren en hun kandidatuur intrekken, aldus STEL.

Aanleiding voor het besluit is een conflict over de begroting voor komend seizoen. Deze moet door de sponsorstichting PIJL bij elkaar worden gebracht. Deze laatste organisatie kan echter geen garanties geven over het absolute minimum dat nodig is om ijshockey op het hoogste niveau te kunnen spelen in Limburg, zo stelt STEL in het persbericht. Het bedrag dat wel bijeengebracht kan worden is volgens Van der Vaart en zijn mede-bestuursleden onvoldoende om contracten aan te gaan met spelers en coaches. Op korte termijn is er bovendien geen uitzicht op verbetering van deze situatie.

Op de achtergrond zou ook meespelen dat het bestuur van STEL twijfels heeft over de structuur met PIJL als de stichting die het geld bijeenbrengt en STEL als de organisatie achter het ijshockey. Daarnaast wordt gewezen op onzekerheid over de structuur van de competitie voor komend seizoen op het hoogste niveau. Daarover bestaat tussen de verschillende beoogde deelnemers aan de Eredivisie een duidelijk verschil van inzicht.

Sponsorstichting PIJL meldt een aanvullende verklaring voorlopig de bestuurstaken over te nemen tot het moment dat er een nieuw bestuur voor STEL is gevonden. Deze taken zijn inclusief het samenstellen van de selectie en het aanstellen van een coach voor het komende seizoen.