WK Jaca Nederland Belgie Joey Oosterveld

25 april 201913:35

Door Joep Meijsen

Doug Mason maakt selectie voor Tallinn bekend

Bondscoach Doug Mason heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Tallinn bekendgemaakt. In de selectie zitten vijf spelers van Tilburg Trappers, die bij het team aansluiten zodra de Oberliga-finale voorbij is.

Het gaat daarbij om Ryan Collier, Reno de Hondt, Danny Stempher, Jordy Verkiel en Giovanni Vogelaar. Het team telt de nodige debutanten op WK-niveau, waaronder Ernesto Klem (Heerenveen), Bartek Bison (Verenigde Staten), Stijn Knoop (Den Haag), Thomas Borgman (Zoetermeer), Jasper Nordemann (Heerenveen), Kai Willems (Luik), Levi Boer (Den Haag) en Dennis Sikma (Heerenveen). Laatstgenoemde vervangt Raymond van der Schuit die op het laatste moment afhaakte vanwege een blessure.

Meest ervaren spelers in de selectie zijn doelman Martijn Oosterwijk, die in 2012 voor het eerst bij de WK-selectie zat en Steve Mason die al in 2008 voor het eerst werd geselecteerd. Oosterwijk, Mason en Bartek Bison zijn de drie n het buitenland spelende Nederlanders in de selectie van Doug Mason. Joey Oosterveld (Den Haag) is de captain van de ploeg.

WK2018 Nederland Australie GROEPSFOTO 3

Vijf plaatsen open

Het is binnen de regels van de IIHF mogelijk om vijf spelersplaatsen open te houden voor spelers die later aankomen. De andere spelers moeten een dag voor het WK ter plekke zijn voor de paspoortcontrole. Voor goalies geldt dat alleen bij medische noodzaak een derde goalie mag worden opgeroepen. Nederland speelt het WK met het duo Tomislav Hrelja (Den Haag) en Martijn Oosterwijk (Zweden). Rowan Delil is beschikbaar als emergency goalie.

Nederland opent het WK komende zondag om 20.00 uur met een wedstrijd tegen Polen. In de dagen daarna zijn Estland,Oekra√Įne Japan en Roemeni√ę de andere tegenstanders van de nationale ploeg. Nederland promoveerde afgelopen jaar na een ongeslagen toernooi in Tilburg. Van de ploeg van toen bedankten Kevin Bruijsten, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam voor Oranje. De meeste andere spelers zijn nog actief voor Tilburg in de Oberliga-play-offs, zijn langdurig geblesseerd (Ties van Soest), zijn vanwege priv√©-redenen niet beschikbaar (Jurryd Smid) of tijdelijk gestopt (Julian van Lijden).

Goalies: Tomislav Hrelja, Martijn Oosterwijk

Defense: Ryan Collier, Rick van Haren, Ernesto Klem, Stijn Knoop, Steve Mason, Evo Suurhoff, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar, Niels van der Vossen.

Forwards: Bartek Bison, Levi Boer, Thomas Borgman, Lars den Edel, Reno de Hondt, Jasper Nordemann, Joey Oosterveld, Dennis Sikma, Jord Smit, Danny Stempher, Kai Willems.