Hys wurm stare close 1213

27 augustus 201415:45

Door Joep Meijsen

Drie ex-Hijs-spelers voor Dordrecht

Dordrecht Lions breidt de selectie uit met drie spelers die vorig jaar nog met Den Haag in de finale om het landskampioenschap stonden. Het gaat om international Ronald Wurm, forward Alan van Bentem en verdediger Olivier Leenders.

De inmiddels 27-jarige Ronald Wurm speelde vorig jaar 49 wedstrijden voor Den Haag, waarin hij 25 goals voor zijn rekening nam met 37 assists. Wurm is al jaren een vaste keuze in de nationale ploeg. Tijdens het WK in Litouwen nam hij √©√©n assist voor zijn rekening in vijf wedstrijden. Wurm speelde eerder ook voor Zoetermeer, Eindhoven en Amsterdam. Hij kreeg een deel van zijn jeugdopleiding in Tsjechi√ę.

De eveneens 27-jarige Alan van Bentem speelde tot nu toe zijn heel loopbaan in Den Haag. Hij speelde vorig seizoen in 48 wedstrijden voor Den Haag, waarin hij 31 goals en 22 assists op zijn naam bracht. Tijdens de play-off-series tegen Heerenveen en Tilburg kwam hij tot negen punten in dertien wedstrijden. Van Bentem kwam in 2008 uit voor het Nederlands team tijdens de Olympische kwalificatie.

Voor Oliver Leenders wordt Dordrecht zijn derde club in drie jaar. De 23-jarige Amsterdammer speelde enkele jaren in de Eredivisie voor Amsterdam. Toen die club stopte op het hoogste niveau maakte hij de overstap naar Den Haag. Daar had hij vorig jaar in 44 wedstrijden twee goals en drie assists met veertien strafminuten.

Daarmee heeft de selectie van coach Alexander Jacobs nu vijf nieuwkomers. Eerder al stapten de broers Angelo en Ritchie van Hulten over naar Dordrecht. Daarnaast werden de contracten van een aantal spelers verlengd, waaronder international Joy Turpijn en veteraan John Versteeg.

Van het Nederlandse deel van Haagse selectie beginnen meer spelers onderdak te vinden. Eerder al tekenden Jordy van Oorschot, Jurryt Smid en Thijs Voorn in Tilburg, terwijl Tony Ras zijn schaatsen in de wilgen hing. Van topscorer Raphael Joly is nog niet bekend waar hij komend seizoen gaat spelen.