13 januari 200700:00

Door [email protected]

Drie op rij voor Trappers

Tilburg won de derde wedstrijd op rij en klimt daarmee naar de tweede plaats op de ranglijst. In eigen huis waren vier powerplay-goals, een shorthanded treffer en een empty netter genoeg om Geleen met 6-3 te verslaan. Dave Bonk had twee goals namens Trappers.

De wedstrijd begon goed voor Geleen. De eerste powerplay voor de Limburgers werd direct omgezet in een treffer. Jamie Visser parkeerde zich voor het net en veranderde een schot van Brian McGarry keurig van richting. Nog geen minuut later was het weer raak. Slordig spel van Trappers bood CJ McConnell de kans zijn derde treffer in de huidige competitie binnen te schieten.

Als scheidsrechter Morrisson achter elkaar John Holmes en Lamonte Polet naar de strafbank stuurt, ruikt Trappers zijn kans. Het is Rody Jacobs die de overtalsituatie converteert en de wedstrijd op 1-2 brengt. Een aanvaring tussen Jeff Burgoyne en Lamonte Polet brengt kort daarna nog meer leven in de brouwerij. Beide spelers mogen inrukken game misconduct penalty. Daarbij mag Polet zich in de handen knijpen, want een match penalty had hem de bekerfinale gekost.

Op de valreep van de eerste periode wordt het zelfs gelijk. Wederom een treffer op de powerplay. Bjorn Willemse schiet vanaf de blauwe lijn en Diederick Hagemeijer verzorgt de deflectie. Als amper een halve minuut in de tweede peirode Jeff Paul de derde powerplaygoal van de avond binnenschiet waren zoals het in de klassieke sportjournalistiek altijd heette, bordjes gekanteld.

Ook de vierde Tilburgse treffer valt in een special situation. Geleen jaagt in de powerplay op de gelijkmaker, als Simon de Wit zijn lijngenoot Dave Bonk wegstuurd, die er keurig 4-2 van maakt en de wedstrijd grotendeels in het slot gooit. Het was alweer de zesde shorthanded goal dit seizoen voor Bonk, waarmee hij op dit gebied de topscorer is in Nederland. Dat is hij overigens ook in doelpunten, assists en dus ook punten.

Zijn powerplaygoal in de derde periode hielp ook een handje. John Holmes deed nog wel wat terug namens Geleen, maar dit was te laat voor een comeback. Jeff Paul scoorde zijn tweede van de wedstrijd in het lege net, wat betekent dat Trappers vrijdagavond zes keer scoorde, maar geen enkele keer in vijf tegen vijf. Ook twee van de drie Geleense treffers vielen op de powerplay.

De ploeg van Larry Suarez mag zondag naar Nijmegen, terwijl Geleen zaterdagavond in eigen huis een generale repetitie heeft van de bekerfinale tegen Amsterdam.