Panters vs gijs 011016

9 oktober 201601:11

Driepunters voor Panters en Kemphanen

Eindhoven en Zoetermeer wisten zaterdagavond hun thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Eindhoven won ruim van Nijmegen, terwijl Panters afrekende met Amstel Tijgers.

Eindhoven - Nijmegen

Bijna 400 mensen in het IJssportcentrum zagen veel doelpunten en heel veel strafminuten in de BeneLiga-wedstrijd tussen Devils en Kemphanen. Eindhoven stond na acht minuten spelen al op 3-0 via goals van Mike en Nick Verschuren en Angelo van Hulten. Vlak voor het einde van de eerste periode deed Jay Plamont wat terug voor Nijmegen.

In de tweede periode liep Eindhoven verder uit door goals van wederom Nick Verschuren en Koen Bakker. Nijmegen miste nog een penalty shot en de eerste serie strafminuten vond plaats. Referee Jeroen Hesselberth deelde misconducts van 10 minuten uit aan Wesley Hendriks, Nick Verschuren, Jesse Hendriks en Mike Verschuren.

Eindhoven voltooide de vernedering van Nijmegen in de laatste periode. Via goals van Roderick van den Hout, Mike Verschuren, Tom Messie en Marek Pitka kwam de eindstand op 9-2 uit. Voor Nijmegen was Eric Hoogvliets nog trefzeker. Na de negende treffer en dertig seconden voor tijd, was het knokken geblazen. Dylan Collard, Wesley Hendriks (Nijmegen) en Nick Verschuren namens Kemphanen kregen een match penalty voor Fighting en zullen dus automatisch een schorsing krijgen. Daarnaast waren er game misconducts voor Tom Kokke, Jake Hendriks (Nijmegen) en Marek Pitka, MIke Verschuren en Danielius Nomanovas (Eindhoven). Daarmee kwam de teller qua strafminuten uit op 276.

Tweede thuiszege Panters

Panters mocht een dag na de derby tegen Hijs alweer aan de bak tegen Amsterdam. In een doelpuntrijk duel kwam Zoetermeer vier keer op voorsprong en zag het Amsterdam viermaal langszij komen. Levi Boer, Thomas Borgman, Joy Turpijn en Cas Staps waren de doelpuntenmakers voor Panters. Namens Amsterdam scoorden good old Marcel Kars (tweemaal), Donny van Musscher en Bryan Hoogenraad.

De 4-4 van Hoogenraad viel vijf minuten voor tijd. Toch wist Panters een nieuwe overtime te voorkomen. Jurryt Smid zorgde voor de game-winning goal in de 57e minuut. Daarna bepaalde Cas Staps de eindstand op 6-4 door de puck in het lege Amsterdamse doel te deponeren. Panters boekte hierdoor de tweede thuiszege van de bekercompetitie na de 8-1 winst op Groningen.