Flyers vs Eaters Houkes

21 februari 201522:46

Dubbele cijfers voor Heerenveen

Heerenveen Flyers heeft de eerste wedstrijd in de halve finale met dubbele cijfers gewonnen. Limburg Eaters werd met een 10-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Bij Heerenveen kreeg Sjoerd Idzenga de start in het doel. Martijn Oosterwijk liep vorige week een liesblessure op en was zaterdagavond de backup. Idzenga zag dat zijn ploeg een paar minuten nodig had om op gang te komen. Na zeven minuten opende Mitch Bruijsten de score voor Flyers. Sami Heinonen verwachtte een pass richting de rechterkant van het aanvalsvak, maar de puck kwam al eerder bij Mitch Bruijsten terecht. Die schoot de puck bekwaam achter Heinonen die uit positie was door het anticiperen op de pass.

Vier minuten later verdubbelde Brandon Greenside de score voor Flyers. Heinonen wist de eerste twee schoten van Flyers nog te keren, maar de derde rebound was zelfs de Finse goalie te machtig. Eaters kwam daarna terug tot 2-1. Adam Hartley verlengde een schot van Rick van Haren en liet daarmee Idzenga kansloos. Daarna wist Heerenveen nog in de eerste periode weg te lopen bij Eaters. Eerst was het Bruijsten met zijn tweede avond en in de allerlaatste seconde verdween een schot van Andrew Krelove nog in het doel voor de 4-1.

In de tweede periode was het Limburgse verzet definitief gebroken. Door goals van wederom Bruijsten, Marcel Kars (2) en Brent Janssen was de wedstrijd al voortijdig beslist.

De 1000 toeschouwers in Thialf zagen de thuisploeg in de slotperiode nog de 10 bereiken dankzij de derde goal van Kars en de vierde van Bruijsten.

Morgen is in Glanerbrook de tweede wedstrijd van deze serie. Hopelijk kan Eaters in eigen huis wel een vuist maken tegen Flyers.